Voor cupcakes bestaan ontzettend veel recepten. Dit is een heel eenvoudig basisrecept, waar je allerlei andere smaken nog aan toe kunt voegen. Dit recept is de cupcake basis (dus het cake-gedeelte), kijk hier voor de botercreme en hier voor het decoreren van de cupcake.
2. Alle ingrediënten afwegen en in een kom doen, behalve de melk en vulling
125 g roomboter
125 g zelfrijzend bakmeel
125 g suiker (ik doe 15 g vanille & 110 g witte basterd)
2 eieren (m)
snuf zout
3. Mix tot het kort tot het één geheel is zonder klontjes. Niet langer mixen, daar wordt het minder lekker van.
4. Voeg de melk toe en mix het weer kort. - 30 ml melk (=2 eetlepels)
5. Voeg smaakmakers/vullingen toe en mix het kort (ik doe hier 2 el speculaaskruiden en 2 el melk, de melk doe ik omdat de kruiden de cupcakes wat droger maken dus doe dit alleen als je ook kruiden toevoegt)
6. Doe de cupcake-papiertjes in de bakvorm
7. Vul ze met het cupcake beslag (ongeveer 2/3 vol, ik doe zelf 45 gram per cupcake), dit kun je met 2 lepels doen of je kan het erin spuiten met een spuitzak (hiermee kun je het meest precies afwegen) of scheppen met een ijslepel. Bekijk deze verschillende methodes in de video.
8. Bak ze ongeveer 20 min* af, je kan met een prikkertje erin prikken om te kijken of ze klaar zijn. Als de prikker er droog uit komt dan is het goed.
9. Haal ze er direct uit en laat ze op de kop afkoelen. bekijk de video om te zien hoe je dit handig kunt doen
Notities
Bekijk het recept voor de eenvoudige botercreme hier.Bekijk de uitleg voor het decoreren van de cupcakes hier. *lees hier meer over baktijd
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer