0.5tlbaking sodaals je geen baking soda hebt kun je ook 1.5tl extra bakpoeder gebruiken dus totaal 2 tl
0.5tlbakpoeder
180gchocolaen/of andere vulling, je kunt kiezen of je alleen chocola doet of bijv choco+cranberries of choco+hazelnoten etc
Benodigde materialen
Bakplaat
Huishoudfolie
Basis bakbenodigdheden
Instructies
115 g roomboter, 100 g suiker, 100 g lichtbruine basterdsuiker en 5 ml vanille-aroma in een kom doen en mixen tot luchtig
Voet 1 ei toe en mix het (niet te lang)
Voeg 190 g bloem, 1 ml zout, 0,5 tl bakpoeder, 0,5 tl baking soda toe en mix het kort door
Voeg de 180 g vulling toe en mix het kort door
Maak een rol van het deeg in huishoudfolie en leg dit in de koelkast tot het hard is (mijn rol was ongeveer 4-4,5 cm in diameter)
Als het deeg bijna hard is, kun je de oven voorverwarmen op 180 graden (meer info)
Doe bakpapier op een bakplaat
Als het deeg hard is haal je het uit de koelkast en uit het folie
Snijd de rol in plakken (ik had 2 cm, maar je kan ze zo klein/groot maken als jij wilt)
Leg de plakken op de bakplaat (in verband, met veel ruimte ertussen)
Bak de koekjes ongeveer 13-17 min af (langer als je harde koekjes wilt en/of grotere koekjes hebt, korter als je zachte koekjes wilt en/of kleinere koekjes hebt - dit is ook afhankelijk van je oven natuurlijk)
Laat ze eventjes afkoelen & eet smakelijk!
Notities
Tip: vries de rollen deeg in, zo kun jij op elk moment heel snel lekkere koekjes afbakken.Donderdag 6 augustus bak ik deze koekjes live om 19.30 uur! https://youtu.be/DSkXP7_NpVc
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer