Hele lekkere Italiaanse koekjes - we maken een kerstvariant met cranberries en witte chocola! Een heel leuk en lekker koekjes om met de kerstdagen ook cadeau te geven. In de video zie je dat ik stiekem 2 varianten maak ;), dat vind ik extra leuk om in een cadeau te doen. De video waarin ik laat zien hoe je de cantuccini mooi inpakt, vind je hieronder in de notities.
Aantal:20+ koekjes (afhankelijk van de grootte die jij maakt)
Ingrediënten
Ik doe zelf standaard 2x dit recept - dat past bij mij op een bakplaat van 30x40cm
125gbloempatentbloem of "gewone" tarwebloem
60gsuikerkirstal
65glichtbruine basterdsuiker
0.5mlzout
0.75tlbakpoeder
0,5mlkaneel
1ei(eren)voor in het beslag
1ei(eren)om er overheen te strijken (let op: als je 2x of 3x recept doet, is 1 ei misschien ook genoeg)
scheutjevanillearoma
50gcranberriesof je kan ook andere vullingen doen a 100 g: zoals bijv hazelnoten + amandelen
50gwitte chocola
Benodigde materialen
Bakplaat (op video: 2x recept past net op 30x40cm)
Basis bakbenodigdheden
Instructies
Oven aanzetten op 180 graden (boven- en onderwarmte)
Doe bakpapier op je bakplaat
Meng de droge ingrediënten in een mengkom:
-125 gram bloem (patentbloem of “gewone” tarwebloem)
-60 gram (kristal)suiker
-65 gram lichtbruine basterdsuiker
-0,5 ml zout
-0,75 tl bakpoeder
-0,5 ml kaneel
Voeg 1 ei (even losgeklopt) en een scheutje vanille toe en kneed dit er doorheen
Voeg de vulling toe en kneed dit erdoor
Maak rollen van het deeg en leg dit op de bakplaat (met genoeg ruimte ertussen)
Klop een ei los en strijk dit eroverheen
Doe het in de oven voor ongeveer 20 min (tot het mooi bruin is)
Haal het uit de oven en laat het 5 min afkoelen
Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden
Snijd het in plakken van 1 a 2 cm en leg het terug op de bakplaat.
Doe de plaat terug in de oven: (zie deze video voor een uitgebreide test van oventijd)- 5 min voor koekjes die nog een beetje zacht zijn (of niet superhard)- 15-20 voor de gebruikelijke harde cantuccini
Laat het afkoelen en geniet ervan :)
https://youtu.be/x3lI34SahI0
Notities
Live bakken op donderdag 10 om 19.30 uur december via: https://youtu.be/eCXzuXn4-k4De video waarin ik laat zien hoe je het mooi kunt inpakken kun je hieronder bekijken! Wat je hiervoor nodig hebt is een rol met transparant inpakfolie (cellofaan-folie?) en een mooi lintje en evt een labeltje om aan het lintje te hangen :).
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer