1,5kggieser wilderman peren(dit is het gewicht voor het schillen etc)
1fleszoete spaanse wijn/rode port/druivensapLET OP: ik gebruik 1 fles van 750 ml, maar het kan zijn dat je meer nodig hebt als je bijv hele peertjes gebruikt, zorg ervoor dat je het anders aan kunt vullen met druivensap (anders kan het ook met water)
75gbruine basterdsuikermag ook een ander soort suiker zijn
4kaneelstokjes
3laurierblaadjes
3kruidnagels
1sinaasappel of 2 mandarijnen
Benodigde materialen
Grote pan
Instructies
Schil de 1,5 kg peren. Je kunt ze heel in de pan doen of snijden in kwarten & klokhuizen eruit halen.
Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pan:
- 75 g bruine basterdsuiker
- 4 kaneelstokjes
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels (steek deze in de schil van de sinaasappel/mandarijnen)
- 1 sinaasappel of 2 mandarijnen (in kwarten/halven gesneden)
- wijn/port/druivensap tot het geheel bijna onder staat (door het borrelen komt het nog iets hoger) - je kan het evt aanvullen met een beetje water, maar druivensap is lekkerder ;)
Kook dit 3 uur op een laag vuurtje
Klaar :) Eet smakelijk!
Laat het evt afkoelen in het vocht en zet het in de koelkast.
Ik heb getest of je de stoofperen kunt invriezen en dat werkt heel goed. Ik heb de stoofperen in een bakje gedaan met het vocht en dat in de vriezer gezet. Een dag van tevoren heb ik het uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Was nog steeds superlekker :)
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer