Hieronder zie je alvast wat voor ingrediënten je nodig hebt om deze Red Velvet Cake te maken. De hoeveelheden zul je zien zodra je de workshop aangeschaft hebt, maar je hebt niet meer dan 1 pak nodig van elk ingrediënt, behalve de roomkaas! (400g)Alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt, maar alleen de rode kleurstof is niet te koop bij de supermarkt! Deze zul je dus misschien even online moeten bestellen of bij een taart/bakwinkel in de buurt afhalen. Je kunt het ook online bestellen, bijv bij Baktotaal Bouwhuis.
rode kleurstofIk gebruik in deze video progel van Rainbow Dust. Dr Oetker van de supermarkt is niet goed genoeg om de cake rood te krijgen.
CREAM CHEESE TOPPING
roomkaasRecept is getest met: Mon Chou, Philadelphia, Lidl en Aldi roomkaas. Ik durf niet te garanderen dat het met elk huismerk zuivelspread goed gaat, soms worden die veel te dun.
roomboterop kamertemperatuur
poedersuiker
Benodigde materialen
Oven
Weegschaal
Bakplaat (ik gebruik 28x33cm - maar je kan ook een andere maat bakvorm of bakplaat doen)
Bakpapier
Elektrische mixer (ik gebruik een handmixer, maar een staande mixer kan natuurlijk ook)
Prikkertje/tandenstoker (om cake te checken)
Spatel/pannenlikker
Spuitzak Hiermee krijg je de vulling/topping mooi strak, maar heb je dit niet? Het kan ook met een lepel, het wordt dan alleen misschien iets minder netjes.
Het is handig als je ergens kunt printen, om de hartjes uit te printen
Verder ook basis keuken artikelen zoals snijplank, mes, mengkom, magnetron of pannetje.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer