Dit is het basisrecept voor een simpel deeg, waarmee je pizza en knoflookbrood kunt maken, maar ook lekkere kaneelbroodjes of andere zoete broodjes! Omdat het zo simpel en lekker is, noem ik het sjoemel deeg! :)
Deeg (voor ongeveer 2 pizza's OF 12 kaneelbroodjes)
250gzelfrijzend bakmeel
250ggriekse yoghurtbelangrijk dat dit echt griekse yoghurt is!
0,5tlzout
Instructies
Doe 250 g zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl zout in een kom en roer dit door elkaar (je kunt wat meer/minder zout doen, smaken verschillen per persoon)
Voeg 250 g griekse yoghurt toe en roer dit eerst even met de spatel en kneed het dan met je handen door elkaar
Zodra het goed gemengd is, doe je wat bloem op je aanrecht en leg je het deeg hierop, draai het even rond zodat de buitenkant goed bedekt is met bloem en het deeg beter handelbaar is. Nu kun je je handen wassen en is je deeg klaar!
Het kan soms zijn dat je deeg wat droger of natter is, dat kan verschillen doordat de meel soms wat droger is of door de luchtvochtigheid bijv.. Je kunt altijd iets meer meel of yoghurt toevoegen tot je een goed deegje hebt ;)
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer