We maken deze week een lekkere tropische koek, want ik ben wel weer toe aan lekker tropisch weer ;), jullie dan? Voor deze koek maak ik een mango-limoen-curd, het recept hiervoor vind je verderop de pagina. Houd je niet van mango/limoen of vind je het te veel werk om de curd zelf te maken? Dan kun je ook een kant-en-klare jam of curd kopen zoals bijv bosvruchtenjam.
Laag 2 (ik maak een mango/limoen curd, maar je kunt ook een bosvruchtenjam kopen bijv)
200gmango-limoen-curd Ik maak hiervoor mijn eigen mango-limoen-curd, bekijk het recept verderop deze pagina.
OF
200gjam of curd (kant-en-klaar)zoals bijv bosvruchtenjam
Laag 3
65ggeraspte kokos
65glichtbruine basterdsuiker
1eiwit
Benodigde materialen
Bakvorm (26x16 brownie bakblik)
Basis bakbenodigdheden
Instructies
Maak eerst de mango-limoen-curd, bekijk het recept verderop deze pagina.(je kunt in plaats van curd ook kant-en-klare jam of curd gebruiken)
Verwarm de oven voor op 175 °C (boven- & onderwarmte)
Bereid een bakvorm voor met bakpapier
Koek-bodem
Doe in een mengkom:
- 100 g bloem
- 45 g lichtbruine basterdsuiker
- 75 g roomboter (op kamertemperatuur)
- 1,5 tl bakpoeder
- 1 ml zout
- 1 eidooier
Meng dit goed met je handen door en verspreid het dan over de bodem van het bakblik. Het lijkt misschien te weinig, maar je moet met veel geduld dit blijven verspreiden tot je een mooie dunne laag hebt. Gebruik de palm van je hand om het wat platter te drukken.
Zet de bodem in de oven voor 15 min (tot het mooi bruin is) - ondertussen kun je alvast de kokoslaag gaan maken
Kokos-laag
In een kommetje doe ik:
- 65 g kokos
- 65 g lichtbruine basterdsuiker
- 1 eiwit
Roer dit goed door elkaar
Afmaken
Als de bodem uit de oven komt kun je verder met het afmaken van deze koek.
Verdeel 200 g curd of jam over de bodem van de koek.
Verdeel daar de kokos kruimels overheen.
Bak dit nog 15-20 min af tot het mooi bruin is (17 min duurde dit bij mij)
Laat het afkoelen en snijd het in blokjes.
Eet smakelijk! :)
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer