Ik heb een superlekkere en simpele tiramisu rol gemaakt. Deze is heel snel en makkelijk te maken! Je hoeft er helemaal niks voor te bakken.Replay livestream YouTube: https://youtu.be/oX6HxwWE12M
400gslagroomLET OP: 200 g voor de vulling en rest later voor decoratie
70gbruine basterdsuiker
2kopjesespresso (of sterke koffie)
evtlikeur als je dit lekker vindtbijv amaretto
cacao
1zakjevanillesuiker
Benodigde materialen
Basis bakbenodigdheden
zeefje
Bakpapier
Instructies
VULLING
Klop de 500g mascarpone los
Voeg de 200 g slagroom en 70 g bruine basterdsuiker toe (deze kun je misschien het beste eerst met elkaar mengen, zodat de suiker een beetje oplost in de slagroom)
Mix het geheel kort door tot een stevig en luchtig mengsel
IN ELKAAR ZETTEN
Neem de espresso of koffie (afgekoeld) en doe dit in een bakje waar je de lange vingers goed in kunt dopen.
Voeg evt een likeur toe als je dit lekker vindt.
Leg een vel bakpapier klaar
Doop de lange vingers in de koffie + likeur en maak rijen van de lange vingers (zie video, die binnenkort online komt)
Verspreid de vulling nu over de lange vingers (gebruik nog niet alles, beetje overhouden voor de buitenkant)
Doe een beetje cacao over de vulling heen
Rol het op met behulp van het bakpapier.
Zet het even in de koelkast
Klop de rest van de slagroom op (200g) met 1 zakje vanille suiker
Spatel door de vulling een beetje slagroom, totdat je een goede hoeveelheid hebt om de buitenkant te bedekken en verdeel dit over de buitenkant van de rol
Doe hier cacao overheen
Doe hier evt nog een restant van de vulling bovenop ter decoratie of evt wat overgebleven slagroom ter decoratie.
Snijd eventueel nog de zijkantjes eraf om een mooi strakke rol te krijgen (deze kun je dan zelf lekker alvast proeven ;))
Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer