100gwitte chocoladruppels, of een reep even snijden in kleine stukjes + evt wat extra voor decoratie op de koek
Vulling
150groomkaasNeem goede roomkaas! Geen zuivelspread.
75gwitte chocodruppels, of een reep even snijden in kleine stukjes
Benodigde materialen
Basis bakbenodigdheden
Instructies
Vulling
Smelt 75 g witte chocola en laat het een beetje afkoelen
Weeg 150 g roomkaas af in een apart bakje
Doe eerst een klein beetje roomkaas bij de witte choco en roer dit erdoor, voeg dan alle roomkaas toe en mix dit er met een garde doorheen
Maak 6 hoopjes van dit mengsel (op een bord met bakpapier) en doe dit in de vriezer.
Koekdeeg
In een kom doe je:
- 100 g boter
- 175 g witte basterdsuiker
Even opkloppen tot het een beetje luchtig geklopt is.
Voeg 1 ei en 1 tl vanille-aroma toe en mix even kort door
Voeg rode kleurstof toe en meng dit erdoor (zoveel tot het mooi rood is, verschilt heel erg per merk kleurstof)
Voeg toe:
- 195 g bloem
- 15 g cacao
- 2 ml zout
- 2 ml bakpoeder
Mix het even kort door
Voeg 100 g witte chocola toe en mix nog even kort
Koeken maken en bakken
Neem een bakplaat met bakpapier
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen (bij mij was het ong 100 g per stuk)
Druk een bal met deeg plat en leg hier een bolletje (bevroren) vulling in, vouw nu het deeg eromheen zodat het koekdeeg helemaal om de vulling heen zit.
Leg de bollen op de bakplaat en koel het in de koelkast tot het helemaal koud en hard is.
Verwarm de oven voor op 190 graden als de bollen bijna helemaal koud zijn.
Zet het in de oven voor 18-21 min ongeveer
Eerst een paar min op de plaat laten afkoelen, druk er een paar chocolade stukjes in ter decoratie en dan na een paar min van de plaat halen en evt op een rooster laten afkoelen.
EET SMAKELIJK :)
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer