Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Deze is echt te lekker! De Bossant is een croissant met de chocoladeglazuur en roomvulling van de Bossche bol.
Recept afdrukken
Pin recept
Video
Aantal:
4
stuks
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
4
croissants
(ik haal ze "vers" van de broodafdeling van de supermarkt)
▢
75
g
suiker
▢
55
g
water
▢
100
g
pure chocola
▢
200
g
slagroom
▢
80
g
mascarpone
▢
15
g
vanillesuiker
▢
10
g
kristalsuiker
Instructies
▢
Doe de 4 croissants in de airfryer (of oven) om weer helemaal knapperig te worden. (je kan deze stap evt overslaan)
▢
Maak ondertussen de glazuur
Glazuur
▢
Doe 75g suiker en 55g water in een pannetje
▢
Breng aan de kook en laat 1 min koken
▢
Check of er geen suikerkristallen meer te zien zijn
▢
Zet het vuur uit
▢
Voeg 100g chocola toe en blijf roeren tot het een mooi glad mengsel wordt (het wordt eerst korrelig, maar gewoon door blijven roeren)
▢
Laat het iets afkoelen (hoe langer het koelt, hoe dikker het wordt)
Vulling
▢
Meng 200g slagroom, 80g mascarpone, 15g vanillesuiker, 10g suiker en mix dit stijf.
Bossant in elkaar zetten
▢
Dip de bovenkant van de croissant in de chocoladeglazuur
▢
Laat dit hard worden (kan in de koelkast)
▢
Als het hard is kun je door met methode 1 of 2:
▢
METHODE 1: Snijd de croissant door en spuit er een laag slagroom in.
▢
METHODE 2: Maak een gaatje onderin de croissant en spuit de slagroom door het gaatje in de croissant.
▢
Klaar! Eet smakelijk :D
▢
Laat me vooral weten wat je ervan vindt en deel ook je foto's/video's op social media en tag mij erin! Vind ik leuk!
Heb je dit recept geprobeerd?
Post het op Insta en tag mij
@niki_kommer