Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ontzettend lekkere repen met dulce de leche en pecannoten
Recept afdrukken
Pin recept
Video
Aantal:
20
reepjes
Ingrediënten
1x
2x
3x
▢
60
g
lichtbruine basterdsuiker
▢
16
g
vanillesuiker
▢
75
g
roomboter
▢
1
ei
KLEIN of klop hem los en doe ongeveer 3/4 ei erin
▢
0,4
ml
zout
▢
150
g
bloem
voor bodem
▢
20
g
bloem
voor caramel-laag
▢
200
g
pecannoten
▢
1
blik
dulce de leche
recept hier
Benodigde materialen
Bakblik 26x16cm (of 20x20 cm of rond Ø22-24cm)
Basis bakbenodigdheden
Instructies
▢
Verwarm de oven op 175 graden
▢
Bereid je bakvorm voor door er bakpapier in te doen
Bodem
▢
Mix de 75 g roomboter en 60 g lichtbruine basterdsuiker en 16 g vanillesuiker
▢
Voeg 1 ei toe (klein ei of neem 3/4 van 1 ei) en mix dit er doorheen
▢
Voeg ook 150 g bloem en 0,4 ml zout toe en mix dit er kort doorheen
▢
Druk het plat in de bakvorm
▢
Bak dit voor 12 min
Pecan Caramel laag
▢
Verwarm de dulce de leche zodat deze weer wat dunner wordt
▢
Roer deze goed door en voeg de bloem toe, doe dit beetje bij beetje
▢
Voeg evt zout toe als je dit lekker vindt en roer dit er ook doorheen
▢
Roer de pecannoten er doorheen
▢
Doe dit op de bodem en bak het af in de oven
▢
Ik heb het 25 min gebakken, waarvan de eerst 17 min op 175 graden en de laatste 8 min op 190 graden
▢
Laat het afkoelen en snijd het in repen
Notities
Bakblik klaarmaken:
https://youtu.be/1c-bE9kk5J4
Dulce de Leche:
https://www.bakeyouhappy.nl/dulce-de-leche/
LIVE 17-09 om 19.30:
https://youtu.be/_6qHft7fXAI
Heb je dit recept geprobeerd?
Post het op Insta en tag mij
@niki_kommer