Feestelijke taart, die erg lekker is. Ik ga als topping appels met karamelsaus erop doen. Jij kan natuurlijk kiezen welke topping je zelf lekker vindt. Op deze pagina vind je het recept voor de no-bake cheesecake. Dit is de link voor de bijbehorende appel-karamelsaus: https://www.bakeyouhappy.nl/appel-karamelsaus-2/
260gbastogne-/kandijkoeken(of 200g bij een springvorm die kleiner is dan 24 cm)
100groomboter(of 75g bij een springvorm die kleiner is dan 24 cm)
400groomkaasIk weet niet of elke roomkaas/zuivelspread gaat werken. Ik ga ervan uit dat Philadelphia, Mon Chou, en de roomkaas van Lidl en Aldi wel goed gaan.
250gmascarpone
200g/mlslagroomongeklopt (zorg ervoor dat deze koud is)
100g(kirstal)suikerevt een deel vervangen door vanillesuiker, ik deed 16g vanillesuiker & 84g kristalsuiker
30gpoedersuiker
30mlcitroensap
2blaadjesgelatine(eet/gebruik je liever geen gelatine, vervang dit dan door een zakje klopfix)
Topping (kun je zelf kiezen, ik ga het volgende gebruiken om appel/karamel topping te maken - LINK IN NOTITIES VOOR VIDEO)
2appels(jonagold doe ik, dit was 500g)
beetjeroomboter
kaneel
200gfudge
100gslagroomongeklopt
Benodigde materialen
ronde springvorm (20-24 cm, maar als hij kleiner is dan wordt je taart gewoon hoger en groter dan wordt hij platter)
hakmolentje zou heel handig zijn, maar koekjes fijnmalen lukt ook op andere manieren
Basis bakbenodigdheden
Instructies
Doe 2 blaadjes gelatine in een kommetje en giet hier koud water in, zorg ervoor dat je gelatine onder water staat. Zet dit even aan de kant.
Doe bakpapier op de bodem van je springvorm
Smelt 100 g OF 75 g roomboter in een pannetje
Hak je 260 OF 200 g koekjes helemaal fijn en doe dit bij de boter in
Druk dit mengsel heel stevig aan op de bodem van je bakblik en zet dit in de koelkast
Warm de 30 g citroensap met 30 g poedersuiker op in een pannetje, tot het net begint te borrelen en haal het dan van het vuur(dit hoef je niet te doen als je geen gelatine gebruikt, dan heb je eigk de citroensap en poedersuiker niet nodig, doe dan ook niet deze hoeveelheid citroensap in je taart want je hebt geen gelatine om het steviger te maken, zie video)
Knijp de gelatine uit en roer dit erdoorheen totdat het helemaal opgelost is
Giet het even in een apart bakje om af te laten koelen
Doe in een mengkom 250 g mascarpone
Mix dit even kort los met de elektrische mixer
Voeg 200 g slagroom, 100 g suiker, toe en mix dit totdat het stijf is (ALS je geen gelatine gebruikt, mix je hier ook je klopfix mee)
Mix in een andere kom de 400 g roomkaas tot deze wat luchtiger is (1 min op hoog)
Spatel nu eerst het citroenmengsel door de roomkaas (kijk even goed op de video hoe je moet spatelen! Dit is niet gewoon roeren..)
Spatel nu het roomkaas-mengsel door het slagroom-mengsel (kijk even goed op de video hoe je moet spatelen! Dit is niet gewoon roeren..)
Mocht je een vulling in je cheesecake willen (zoals bijv frambozen) dan kun je die er nu doorheen spatelen.
Haal je springvorm uit de koelkast en doe het erin, strijk het glad en zet het voor lange tijd in de koelkast om stijf te worden (het liefst een nacht, maar minstens 6 uur denk ik)
Je basis cheesecake is nu klaar en je kunt het zo opeten of er nog een topping op doen. Hieronder in de notities vind je de link naar de appel-karamelsaus!