Download hieronder de printable met hartjes en beslis hoeveel lagen jij wilt doen en welk formaat hartje je hiervoor gaat gebruiken.
Print de pagina en knip het hartje uit wat bij jouw plan past ;)
Leg het papieren hartje op je red velvet cake en snijd er met een mesje langs om het uit te snijden. (zorg ervoor dat je een snijplank onder je cake hebt liggen)
Als je alle hartjes uitgesneden hebt kun je een deel van de cake verkruimelen en in een bakje doen, dit kun je straks gebruiken als deco bovenop. (Let op: de buitenste rand is vaak wat bruiner en kun je beter niet gebruiken, de binnenkant is mooi rood) De rest van de overgebleven cake kun je natuurlijk ook opeten met topping, je kunt er met een koekjesvorm nog kleine vormpjes uit snijden of je kunt er cake pops van maken. In het volgende "hoofdstuk" van deze workshop voeg ik een video toe, waarin je kunt zien hoe je de cake pops kunt maken.
Doe je cream cheese topping in een spuitzak en knip er een stukje af (ik doe dit waar de spuitzak ongeveer 2cm breed is). Je kunt er natuurlijk ook eerst een spuitmondje in doen als je deze hebt. Heb je geen spuitzak? Dan kun je de topping natuurlijk ook verdelen met een spatel of lepel, dit zal waarschijnlijk iets minder strak worden, maar niet minder lekker!
Neem een plank/bord waar je de cake op wilt presenteren en spuit hier een klein beetje cream cheese topping op.
Leg de eerste plak cake hierop.
Spuit de cream cheese topping op de plak cake. Spuit eerst de buitenste rand en werk dan naar binnen. Strijk het glad.
Leg dan de volgende plak cake hier recht bovenop.
Ga zo door tot alle cake erop zit en decoreer de bovenste laag zoals jij het mooi vind (kijk de video voor 2 variaties ;))
Je kunt de taart nog even koud zetten, dan wordt het wat steviger. Maar je kunt hem natuurlijk ook direct opeten! :) Eet smakelijk en geniet van je mooie taart!