Met dit basisdeeg kun je pizza & knoflookpizza/brood maken en in deze video laat ik je zien hoe ik dat doen. Ik vond het echt verrassend lekker geworden! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en waar jullie het mee beleggen!
Pizza- basis, dit doe ik op elke pizza (voor 1 pizza, dus 2x doen voor 2 pizza's)
0,5xsjoemel-deeg
30gtomatenpurreeIk had drievoudig geconcentreerde purree (uit een tube)
20gwater
zout
peper
italiaanse kruiden
knoflookpoeder
0,5bolmozzarella
geraspte kaas
olijfolieextra vierge deed ik..
Pizzatoppings naar keuze, ik deed het volgende
salami
cherrytomaten / snacktomaten
Knoflookpizza/brood (dit is voor 1 knoflookpizza dus 2x doen voor 2)
0,5xsjoemel deeg
30groomboter
3teentje(s)knoflook
zout
peper
rozemarijnik deed gedroogde rozemarijn
olijfolieextra vierge deed ik..
Instructies
Pizza (voor 1 pizza)
Meng 30 g tomatenpurree met 20 g water en een beetje zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder
Neem 0,5 x het recept van het simpele deeg per pizza en maak van dit deeg een bolletje
Rol dit deeg dun uit (op bebloemd aanrecht, steeds blijven optillen en omdraaien, zie video)
Leg je plak deeg op de bakplaat (met bakpapier)
Verdeel de tomatensaus over de bodem, maar laat een randje vrij
Doe op de tomatensaus een beetje geraspte kaas
Daarna doe ik hier mozzarella op
Vervolgens de toppings waar ik zin in heb, dus in deze video salami en tomaatjes
Vervolgens sluit ik af met nog wat extra geraspte kaas
De rand kun je een beetje inkwasten met olijfolie
De pizza kan nu in de oven, ongeveer 15 min op 210°C (boven- en onderwarmte)
Eet smakelijk!
Knoflookpizza (voor 1 pizza)
Smelt 30 g roomboter
Pers hier 3 teentjes knoflook in en doe er ook een beetje peper en rozemarijn in, roer dit door elkaar.
Je kunt hier ook nog wat zout aan toevoegen, of straks als de pizza klaar is wat zeezout over de pizza verspreiden (ik deed allebei, maar dat was wat te zout)
Neem 0,5 x het recept van het simpele deeg per pizza en maak van dit deeg een bolletje
Rol dit deeg dun uit (op bebloemd aanrecht, steeds blijven optillen en omdraaien, zie video)
Leg je plak deeg op de bakplaat (met bakpapier)
Verdeel de knoflookboter over de bodem, maar laat een randje vrij
Doe evt nog een beetje olijfolie op het randje
Bak de knoflookpizza af, ongeveer 13-15 min op 210 °C (onder- en bovenwarmte)
Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer