Kleine aanpassing op het basisrecept voor lemon curd. Je hebt minder dan de helft van dit recept nodig voor de mango-limoen-kokos plaatkoek, dus je kunt het recept halveren.
Aantal:70g limoensap - geperst - pas deze hoeveelheid aan naar de hoeveelheid sap die jij hebt geperst!
Ingrediënten
Dit is de hoeveelheid die ik in de video gebruikt heb, maar ik minder dan de helft nodig (200g). Je kunt dus ook de helft van dit recept doen.
70glimoensap (optioneel voor guacamole)geperst uit verse limoen, je hebt hiervoor ongeveer 2 limoenen nodig, maar het is heel verschillend hoeveel sap er uit eenlimoen komt
limoenrasp van alle limoenenGebruik biologische limoenen of was ze goed! Klik hier voor meer info!
Citruspers (of je kan de citroenen met de hand uitpersen)
Staafmixer of blender
Basis bakbenodigdheden
Instructies
Dit recept kun je straks automatisch aanpassen aan de hoeveelheid limoensap die uit jouw limoenen komt. Dit doe je door bovenin bij "aantal" in te vullen hoeveel gram limoensap jij hebt. Dan passen ook alle andere hoeveelheden zich hierin aan.
Rasp alle limoenen die je wilt gebruiken
Pers daarna alle sap uit deze limoenen
Weeg hoeveel limoensap je hebt
Vul hierboven in hoeveel limoensap je hebt, zodat je weet hoeveel je van de overige ingrediënten nodig hebt. In deze instructies worden ook de hoeveelheden automatisch aangepast, dus volg de instructies verder hieronder.
Doe 140 g mango, 140 g boter en 115 g suiker met de 70 g limoensap en alle limoenrasp in een pan.
Doe in een aparte kom 140 g gecondenseerde melk (dit kun je alvast in een grotere kom doen waarin je straks alle curd kun mengen en bewaren)
Mix in een klein kommetje 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water
Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook
Laat het 4-5 min koken
Haal er een staafmixer doorheen of doe het in de blender om de mango fijn te malen.
Doe het maizena mengsel erin en kook dit mee tot het wat dikker wordt (max een paar min) Blijf de hele tijd roeren.
Voeg dit nu toe aan de bak met gecondenseerde melk en roer dit door elkaar
Laat het afkoelen en sluit het daarna goed af en bewaar het in de koelkast
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer