Voor de afwisseling vind ik het soms wel fijn en lekker om koolhydraatarm te eten en dit is een recept wat heel snel, heel makkelijk en heel lekker is! Je hebt maar 1 pan nodig en het staat zo op tafel.
Aantal:2personen (wel veel, we houden meestal over, kan misschien ook voor meer)
Ingrediënten
250-300g(runder)gehakt
1uigesnipperd
2tlpaprikapoeder
0,33tlchilipoeder
1tlknoflookpoeder
1tlpeterseliegedroogd
0,33tlzout
0,5tlpeper
500gpassata
750gbloemkool (diepvries)
100ggeraspte kaas (jong belegen)
beetje(zonnebloem)olieom in te bakken
Instructies
Verwarm een beetje olie in een pan
Zodra het goed heet is, doe je 250-300 g (runder)gehakt in de pan. Verspreid het over de bodem, maar laat eerst 1 kant mooi bruin worden (niet roeren tussendoor).
Als die kant mooi bruin is roer je het door en bak je het gehakt rondom gaar.
Voeg 1 gesnipperde ui toe en bak dit even mee.
Voeg de volgende kruiden/specerijen toe:
- 2 tl paprikapoeder
- 0,33 tl chilipoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl peterselie
- 0,33 tl zout
- 0,5 tl peper
Roer dit even goed door.
Voeg dan 500 g passata & 750 g bloemkool (uit vriezer) toe.
Zet het vuur wat zachter, doe de deksel op de pan, laat het doorkoken tot de bloemkool gaar is, roer het af en toe door. (duurt bij mij ongeveer 10 min)
Voeg 100 g geraspte kaas toe en roer dit er doorheen. (vuur mag uit)
Eet smakelijk! :) Wil je van mij leren hoe je makkelijker afwisselend kunt koken, zonder dat het je stress geeft? Vind je het handig om dat zoals bij dit recept te leren met video en uitgeschreven recept? Bekijk dan mijn kookcursus!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer