In Amerika is het erg populair om allerlei zoete baksels te maken met pompoen. Vaak gebruiken ze hiervoor een blikje pompoenpuree, maar dit kunnen wij in Nederland op maar weinig plekken kopen. Hierbij dus een basisrecept om pompoenpuree te maken.
400gblokjes pompoen kant en klaar gesneden, uit de koeling van de supermarkt
beetjeolijfolie/zonnebloemolie
Benodigde materialen
Hakmolen, keukenmachine, staafmixer of andere machine om pompoen te pureren zou handig zijn :) anders een vork of stamper..
Instructies
Verwarm je oven voor op 175°
Voor de pompoenblokjes:
Doe de pompoenblokjes in een bak met een scheut olie en schud het om tot de olie verdeeld is over de pompoen
Doe de pompoenblokjes op een bakplaat en doe het in de oven totdat de pompoen zacht is (35-40 min)
Laat het even afkoelen en pureer het in een keukenmachine of met een vork
Notities
Ik heb dit recept al eerder een keer opgenomen en er een hele uitgebreide video van gemaakt. Hierbij laat ik ook zien hoe je de puree kunt maken van een hele pompoen. Wil je dit bekijken? Klik dan HIER.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer