In Amerika is het erg populair om allerlei zoete baksels te maken met pompoen. Vaak gebruiken ze hiervoor een blikje pompoenpuree, maar dit kunnen wij in Nederland op maar weinig plekken kopen. Hierbij dus een basisrecept om pompoenpuree te maken. Ik laat 2 methodes zien in deze video.
Video
Aantal:0
Ingrediënten
- 400 g blokjes pompoen kant en klaar gesneden, uit de koeling van de supermarkt
- beetje olijfolie
OF
- 1 hele pompoen (Ik heb zo'n ronde oranje pompoen gebruikt, een hokkaido, maar er zijn misschien wel betere soorten. Het soort pompoen bepaalt de smaak/kwaliteit van je puree)
Benodigde materialen
- Hakmolen, keukenmachine, staafmixer of andere machine om pompoen te pureren zou handig zijn 🙂 anders een vork of stamper..
Instructies
- Verwarm je oven voor op 175°
Voor de pompoenblokjes:
- Doe de pompoenblokjes in een bak met een scheut olie en schud het om tot de olie verdeeld is over de pompoen
- Doe de pompoenblokjes op een bakplaat (mogen wel tegen elkaar aanliggen) en doe het in de oven totdat de pompoen zacht is (35-40 min)
- Laat het even afkoelen en pureer het in een keukenmachine of met een vork
Voor de hele pompoen:
- Snijd de pompoen doormidden
- Schraap met een lepel de kern (de pitten en al die draden) uit de pompoen
- Leg beide helften op een bakplaat (gesneden kant naar beneden)
- Doe het in de oven totdat de pompoen zacht is (afhankelijk van de grootte van je pompoen, bij mij duurde dit ongeveer 50 min)
- Laat de pompoen afkoelen
- Je kunt nu makkelijk de schil eraf snijden met een mesje of je kunt juist met een lepel de pompoen uit de schil scheppen (zie video)
- Pureer het in een keukenmachine of met een vork/stamper
Notities
Wil je alleen de stukjes van de video zien voor de methode die jij gebruikt? Klik dan even op het YouTube logo om de video in YouTube te bekijken, want in de beschrijving op YouTube kun je navigeren naar de juiste stukken van de video.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer