RECEPT

Triple Choc Muffins

20-10-21-muffins
Deze lekkere muffins heb ik gemaakt met ingrediënten die ik (meestal) in huis heb. Maar ik heb als bakker best veel ingrediënten altijd in huis ;), dus kan mij voorstellen dat dit voor jullie anders is. Ze zijn erg lekker geworden en het is ook erg simpel om te maken, dus ik zou het zeker proberen!

Video

Aantal:12 muffins (groot) (in cupcakevormpjes kun je er denk ik minstens 1,5x zo veel maken)

Ingrediënten
  

  • 260 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder 1 zak = 15g
  • 1 tl zout
  • 40 g cacao
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • 225 g melk
  • 120 g yoghurt (griekse) ik had milde yoghurt, maar kan ook met gewone yoghurt, griekse yoghurt oid
  • 100 g zonnebloemolie
  • 110 g koffie
  • 2 eieren
  • 15 g vanillearoma
  • 250 g chocolade kies hier voor 3 soorten chocola voor triple chocolate 😉 of kies gewoon wat jij lekker vindt 🙂

Benodigde materialen

  • cupcake-bakblik
  • muffin- of cupcakepapiertjes
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • Doe muffinvormpjes/cupcakevormpjes in je bakvorm
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Meng alle droge ingrediënten (behalve de chocola) in 1 kom:
  • 260g bloem
  • 1 zakje bakpoeder (a 15 g)
  • 1 tl zout
  • 40 g cacao
  • 175 g bruine basterdsuiker
  • Roer dit even goed door elkaar
  • Neem nu een andere kom en doe hier alle natte ingrediënten in:
  • 225 g melk
  • 120 g yoghurt
  • 100 g zonnebloemolie
  • 110 g koffie
  • 15 g vanillearoma
  • 2 eieren
  • Meng dit even met een garde (of vork), zorg er vooral voor dat de eieren ook losgeklopt zijn
  • Doe nu de twee mengsels bij elkaar en roer dit door elkaar (je krijgt misschien niet alle klontjes weg, maar druk een beetje met je spatel om zo veel mogelijk eruit te drukken)
  • Voeg nu een deel (ik schat 75% ongeveer, de rest gaat op de muffins) van de 250 g chocolade toe en roer dit er doorheen. Als jij geen choco druppels hebt dan moet je je chocolade even kleiner hakken. Aan het eind van de video kun je ook zien dat ik aanraad om druppels ook misschien wat kleiner te hakken, zodat het minder naar de bodem zakt.
  • Doe het beslag in de vormpjes. Doe ze ongeveer 2/3 vol.
  • Doe ze in de oven totdat je er een prikkertje in kunt steken en deze er zonder natte deegresten uit komt. Het kan wel zijn dat er gesmolten choco aan zit ;). (zie video voor duidelijkere uitleg) Dit duurde bij mij voor de cupcakevormpjes 20 min en de muffinvormen 25 min.
  • Laat ze afkoelen en eet smakelijk! 🙂
  • Als je muffins langer wil bewaren, dan kun je ze het beste invriezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.