Deze lekkere muffins heb ik gemaakt met ingrediënten die ik (meestal) in huis heb. Maar ik heb als bakker best veel ingrediënten altijd in huis ;), dus kan mij voorstellen dat dit voor jullie anders is. Ze zijn erg lekker geworden en het is ook erg simpel om te maken, dus ik zou het zeker proberen!
Video
Aantal:12 muffins (groot) (in cupcakevormpjes kun je er denk ik minstens 1,5x zo veel maken)
Ingrediënten
- 260 g bloem
- 1 zakje bakpoeder 1 zak = 15g
- 1 tl zout
- 40 g cacao
- 175 g bruine basterdsuiker
- 225 g melk
- 120 g yoghurt (griekse) ik had milde yoghurt, maar kan ook met gewone yoghurt, griekse yoghurt oid
- 100 g zonnebloemolie
- 110 g koffie
- 2 eieren
- 15 g vanillearoma
- 250 g chocolade kies hier voor 3 soorten chocola voor triple chocolate 😉 of kies gewoon wat jij lekker vindt 🙂
Benodigde materialen
- cupcake-bakblik
- muffin- of cupcakepapiertjes
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Doe muffinvormpjes/cupcakevormpjes in je bakvorm
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng alle droge ingrediënten (behalve de chocola) in 1 kom:
- 260g bloem
- 1 zakje bakpoeder (a 15 g)
- 1 tl zout
- 40 g cacao
- 175 g bruine basterdsuiker
- Roer dit even goed door elkaar
- Neem nu een andere kom en doe hier alle natte ingrediënten in:
- 225 g melk
- 120 g yoghurt
- 100 g zonnebloemolie
- 110 g koffie
- 15 g vanillearoma
- 2 eieren
- Meng dit even met een garde (of vork), zorg er vooral voor dat de eieren ook losgeklopt zijn
- Doe nu de twee mengsels bij elkaar en roer dit door elkaar (je krijgt misschien niet alle klontjes weg, maar druk een beetje met je spatel om zo veel mogelijk eruit te drukken)
- Voeg nu een deel (ik schat 75% ongeveer, de rest gaat op de muffins) van de 250 g chocolade toe en roer dit er doorheen. Als jij geen choco druppels hebt dan moet je je chocolade even kleiner hakken. Aan het eind van de video kun je ook zien dat ik aanraad om druppels ook misschien wat kleiner te hakken, zodat het minder naar de bodem zakt.
- Doe het beslag in de vormpjes. Doe ze ongeveer 2/3 vol.
- Doe ze in de oven totdat je er een prikkertje in kunt steken en deze er zonder natte deegresten uit komt. Het kan wel zijn dat er gesmolten choco aan zit ;). (zie video voor duidelijkere uitleg) Dit duurde bij mij voor de cupcakevormpjes 20 min en de muffinvormen 25 min.
- Laat ze afkoelen en eet smakelijk! 🙂
- Als je muffins langer wil bewaren, dan kun je ze het beste invriezen.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer