Een hele lekkere topping, maar wel een topping met uitdagingen. Daarom heb ik een video gemaakt waarin ik verschillende soorten roomkaas test en ook meer vertel over verschillende methodes.
Video
Aantal:1 portie a ongeveer 300 gram
Ingrediënten
- 200 g roomkaas Ik heb getest met Mon Chou, Philadelphia en Lidl roomkaas. Ik durf niet te garanderen dat het ook met huismerk zuivelspread goed gaat, in het verleden hebben we al gezien dat die soms echt te dun worden. De roomkaas van de Aldi gaat vaak wel goed.
- 50 g roomboter op kamertemperatuur!
- 75 g poedersuiker
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Mix 50 g boter & 75 g poedersuiker minstens 4 min op de hoogste stand van je mixer, totdat het geheel heel luchtig is!
- Mix in een aparte kom (of maak de vorige kom & gardes schoon) de roomkaas ongeveer 1 min zodat het luchtig wordt
- Spatel beide mengsels door elkaar (bekijk de video om te zien hoe ik dit doe)
- In de video heb je kunnen zien, dat ik het getest heb om het hierna nog een keer te mixen. Hiermee werd de topping wel nog beter. Maar ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen dat dit altijd (en met elke roomkaas) goed gaat. Dus als je dit wel wil doen, probeer dan eerst een heel klein beetje van je mengsel te mixen en kijk of het hier beter van wordt of niet.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer