Donderdagavond 29 oktober gaan we appelflappen maken. Ik zal jullie tijdens de livestream laten zien hoe ik dat doe. De ingrediënten die je nodig hebt staan hieronder. Ik weet niet precies hoeveel appels ik in verhouding tot bladerdeeg gebruik. Maar het appel mengsel is ook heel lekker zonder bladerdeeg ;). Zorg ervoor dat je je bladerdeeg er een half uur van tevoren alvast uit haalt om te ontdooien. Via deze link kun je vanaf 19.30 uur meekijken en meebakken: https://youtu.be/dp9gTYculic
Ingrediënten
- 1 pakje (roomboter) bladerdeeg Je gebruikt 1 plakje bladerdeeg per appelflap, dus kijk zelf even hoeveel je er wilt maken. Ik neem zelf altijd roomboter bladerdeeg, dat vind ik het allerlekkerst!
- 2-3 appels Ik denk ongeveer 2 appels per 8-10 appelflappen, maar dit ligt ook aan de grootte van je appels natuurlijk. Ik gebruik zelf jonagold, maar je kunt ook goudreinet of elstar doen.
- rozijnen als je dit lekker vindt en zoveel als je lekker vindt 😉
- bruine basterdsuiker
- kaneel
- water
- 1 ei
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer