Lekkere saus voor op de no-bake cheesecake.
Video
Aantal:1 portie
Ingrediënten
- 2 appels (jonagold doe ik, dit was 500g)
- 25 g roomboter
- 1 tl kaneel
- 180 g fudge
- 75 g slagroom ongeklopt
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
De appels
- Schil de 2 appels en snijd het in kleine stukjes
- Smelt 25 g roomboter in een pan en voeg de appels toe
- Bak dit totdat de appels een beetje zacht zijn (of totdat de appels zijn zoals jij het lekker vindt ;))
- Voeg 1 tl kaneel toe en roer dit er snel doorheen en haal het van het vuur
De karamelsaus
- Doe 75 g slagroom in een pannetje met 180 g fudge
- Zet dit op een laag vuurtje en blijf roeren totdat alle fudge gesmolten is
- Laat het nu weer afkoelen. Hoe kouder het wordt, hoe dikker de saus wordt.
Samenvoegen
- Roer de karamelsaus en de appels door elkaar. Als je karamelsaus te dik is geworden kun je deze heel kort opwarmen in de magnetron (etappes van 10 sec op medium-lage stand) of heel kort in een pannetje (even op het vuur en dan er weer af en roeren en dat herhalen tot de juiste dikte)
- Nu is het klaar om over je taart heen te doen!
Notities
Het recept voor de cheesecake vind je hier: https://www.bakeyouhappy.nl/no-bake-cheesecake-recept/
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer