Superlekker, supermooi en heel erg leuk om als kerscadeau te geven! Leuk ingepakt in een zakje of een glazen potje, perfect cadeau voor kerst. Ik had dit al zo vaak online gezien, maar had mijn twijfels of de chocola wel weer hard genoeg zou worden omdat je het niet tempereert. Daarnaast vond ik ook dat in veel video's het patroon in de chocola niet supermooi is. In deze video laat ik zien hoe ik het zou doen en vertel ik wat ik van het resultaat vind!
Video
Aantal:0
Ingrediënten
- 200 g melkchocola ik had bewust van die dunne repen gekocht, ik denk dat het minder handig is als je van die hogere repen heb.... Zorg er sowieso voor dat alle chocolade dezelfde dikte/grootte heeft.
- 200 g pure chocola
- 200 g witte chocola
- toppings zoals: meringues, choco crisps, noten, sprinkles, koekjes, m&ms, smarties, snoepjes, kerstkransjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 80 graden (of op de laagste stand die jouw oven kan)
- Snijd de chocolade in 4en. Het maakt niet uit als het wat afbrokkelt, maar houdt alles bij elkaar zodat je straks elk kwart weer volledig op de bakplaat kan leggen.
- Leg het om en om op de bakplaat (met bakpapier), zodat je een mooi patroon krijgt. Zie video.
- Doe het in de oven totdat het net gesmolten is. Het is belangrijk dat de chocolade niet te warm wordt, dus haal het eruit zodra het gesmolten is. Je kunt af en toe kijken en er even in prikken om het te voelen. Bij mij duurde het 7 min op 80 graden, maar elke oven is verschillend.
- Maak een mooi patroontje door met een achterkan van een vork of een stokje heen en weer te bewegen door de chocolade. Zie video.
- Doe de toppings erop.
- Laat het hard worden.
- Breek het in stukjes en eet het op, deel het uit, maak er mooie cadeau's van!
- Fijne kerstdagen!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer
Het is al bijna...
Kerst! Heb jij nou geen inspiratie voor wat je moet vragen of wat je kunt kopen voor een ander? Bekijk dan eens mijn blog waarin ik allerlei leuke tips met je deel.