bekijk hier mijn laatste recepten

RECEPT

Kerstchocolade

kerst chocolade foto
Superlekker, supermooi en heel erg leuk om als kerscadeau te geven! Leuk ingepakt in een zakje of een glazen potje, perfect cadeau voor kerst.
Ik had dit al zo vaak online gezien, maar had mijn twijfels of de chocola wel weer hard genoeg zou worden omdat je het niet tempereert. Daarnaast vond ik ook dat in veel video's het patroon in de chocola niet supermooi is. In deze video laat ik zien hoe ik het zou doen en vertel ik wat ik van het resultaat vind!

Video

Aantal:0

Ingrediënten
  

  • 200 g melkchocola ik had bewust van die dunne repen gekocht, ik denk dat het minder handig is als je van die hogere repen heb.... Zorg er sowieso voor dat alle chocolade dezelfde dikte/grootte heeft.
  • 200 g pure chocola
  • 200 g witte chocola
  • toppings zoals: meringues, choco crisps, noten, sprinkles, koekjes, m&ms, smarties, snoepjes, kerstkransjes

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 80 graden (of op de laagste stand die jouw oven kan)
  • Snijd de chocolade in 4en. Het maakt niet uit als het wat afbrokkelt, maar houdt alles bij elkaar zodat je straks elk kwart weer volledig op de bakplaat kan leggen.
  • Leg het om en om op de bakplaat (met bakpapier), zodat je een mooi patroon krijgt. Zie video.
  • Doe het in de oven totdat het net gesmolten is. Het is belangrijk dat de chocolade niet te warm wordt, dus haal het eruit zodra het gesmolten is. Je kunt af en toe kijken en er even in prikken om het te voelen. Bij mij duurde het 7 min op 80 graden, maar elke oven is verschillend.
  • Maak een mooi patroontje door met een achterkan van een vork of een stokje heen en weer te bewegen door de chocolade. Zie video.
  • Doe de toppings erop.
  • Laat het hard worden.
  • Breek het in stukjes en eet het op, deel het uit, maak er mooie cadeau's van!
  • Fijne kerstdagen!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Het is al bijna...

Kerst! Heb jij nou geen inspiratie voor wat je moet vragen of wat je kunt kopen voor een ander? Bekijk dan eens mijn blog waarin ik allerlei leuke tips met je deel. 

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.