Deze is echt te lekker! De Bossant is een croissant met de chocoladeglazuur en roomvulling van de Bossche bol.
Video
Aantal:4 stuks
Ingrediënten
- 4 croissants (ik haal ze "vers" van de broodafdeling van de supermarkt)
- 75 g suiker
- 55 g water
- 100 g pure chocola
- 200 g slagroom
- 80 g mascarpone
- 15 g vanillesuiker
- 10 g kristalsuiker
Instructies
- Doe de 4 croissants in de airfryer (of oven) om weer helemaal knapperig te worden. (je kan deze stap evt overslaan)
- Maak ondertussen de glazuur
Glazuur
- Doe 75g suiker en 55g water in een pannetje
- Breng aan de kook en laat 1 min koken
- Check of er geen suikerkristallen meer te zien zijn
- Zet het vuur uit
- Voeg 100g chocola toe en blijf roeren tot het een mooi glad mengsel wordt (het wordt eerst korrelig, maar gewoon door blijven roeren)
- Laat het iets afkoelen (hoe langer het koelt, hoe dikker het wordt)
Vulling
- Meng 200g slagroom, 80g mascarpone, 15g vanillesuiker, 10g suiker en mix dit stijf.
Bossant in elkaar zetten
- Dip de bovenkant van de croissant in de chocoladeglazuur
- Laat dit hard worden (kan in de koelkast)
- Als het hard is kun je door met methode 1 of 2:
- METHODE 1: Snijd de croissant door en spuit er een laag slagroom in.
- METHODE 2: Maak een gaatje onderin de croissant en spuit de slagroom door het gaatje in de croissant.
- Klaar! Eet smakelijk 😀
- Laat me vooral weten wat je ervan vindt en deel ook je foto's/video's op social media en tag mij erin! Vind ik leuk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer
Het is al bijna...
December! Een maand vol feestdagen en een maand vol cadeau’s. Heb jij nou geen inspiratie voor wat je moet vragen of wat je kunt kopen voor een ander? Bekijk dan eens mijn blog waarin ik allerlei leuke tips met je deel.