bekijk hier mijn cadeautips voor de feestdagen!

RECEPT

No-Bake Cheesecake

20-10-28-cheesecake-2
Feestelijke taart, die erg lekker is. Ik ga als topping appels met karamelsaus erop doen. Jij kan natuurlijk kiezen welke topping je zelf lekker vindt. Op deze pagina vind je het recept voor de no-bake cheesecake. Dit is de link voor de bijbehorende appel-karamelsaus: https://www.bakeyouhappy.nl/appel-karamelsaus-2/

Video

Aantal:12 personen

Ingrediënten
  

  • 260 g bastogne-/kandijkoeken (of 200g bij een springvorm die kleiner is dan 24 cm)
  • 100 g roomboter (of 75g bij een springvorm die kleiner is dan 24 cm)
  • 400 g roomkaas Ik weet niet of elke roomkaas/zuivelspread gaat werken. Ik ga ervan uit dat Philadelphia, Mon Chou, en de roomkaas van Lidl en Aldi wel goed gaan.
  • 250 g mascarpone
  • 200 g/ml slagroom ongeklopt (zorg ervoor dat deze koud is)
  • 100 g (kirstal)suiker evt een deel vervangen door vanillesuiker, ik deed 16g vanillesuiker & 84g kristalsuiker
  • 30 g poedersuiker
  • 30 ml citroensap
  • 2 blaadjes gelatine (eet/gebruik je liever geen gelatine, vervang dit dan door een zakje klopfix)

Topping (kun je zelf kiezen, ik ga het volgende gebruiken om appel/karamel topping te maken – LINK IN NOTITIES VOOR VIDEO)

  • 2 appels (jonagold doe ik, dit was 500g)
  • beetje roomboter
  • kaneel
  • 200 g fudge
  • 100 g slagroom ongeklopt

Benodigde materialen

  • ronde springvorm (20-24 cm, maar als hij kleiner is dan wordt je taart gewoon hoger en groter dan wordt hij platter)
  • hakmolentje zou heel handig zijn, maar koekjes fijnmalen lukt ook op andere manieren
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • Doe 2 blaadjes gelatine in een kommetje en giet hier koud water in, zorg ervoor dat je gelatine onder water staat. Zet dit even aan de kant.
  • Doe bakpapier op de bodem van je springvorm
  • Smelt 100 g OF 75 g roomboter in een pannetje
  • Hak je 260 OF 200 g koekjes helemaal fijn en doe dit bij de boter in
  • Druk dit mengsel heel stevig aan op de bodem van je bakblik en zet dit in de koelkast
  • Warm de 30 g citroensap met 30 g poedersuiker op in een pannetje, tot het net begint te borrelen en haal het dan van het vuur
    (dit hoef je niet te doen als je geen gelatine gebruikt, dan heb je eigk de citroensap en poedersuiker niet nodig, doe dan ook niet deze hoeveelheid citroensap in je taart want je hebt geen gelatine om het steviger te maken, zie video)
  • Knijp de gelatine uit en roer dit erdoorheen totdat het helemaal opgelost is
  • Giet het even in een apart bakje om af te laten koelen
  • Doe in een mengkom 250 g mascarpone
  • Mix dit even kort los met de elektrische mixer
  • Voeg 200 g slagroom, 100 g suiker, toe en mix dit totdat het stijf is (ALS je geen gelatine gebruikt, mix je hier ook je klopfix mee)
  • Mix in een andere kom de 400 g roomkaas tot deze wat luchtiger is (1 min op hoog)
  • Spatel nu eerst het citroenmengsel door de roomkaas (kijk even goed op de video hoe je moet spatelen! Dit is niet gewoon roeren..)
  • Spatel nu het roomkaas-mengsel door het slagroom-mengsel (kijk even goed op de video hoe je moet spatelen! Dit is niet gewoon roeren..)
  • Mocht je een vulling in je cheesecake willen (zoals bijv frambozen) dan kun je die er nu doorheen spatelen.
  • Haal je springvorm uit de koelkast en doe het erin, strijk het glad en zet het voor lange tijd in de koelkast om stijf te worden (het liefst een nacht, maar minstens 6 uur denk ik)
  • Je basis cheesecake is nu klaar en je kunt het zo opeten of er nog een topping op doen. Hieronder in de notities vind je de link naar de appel-karamelsaus!

Notities

Het recept voor de appel-karamelsaus vind je hier: https://www.bakeyouhappy.nl/appel-karamelsaus-2/
Livestream op 29 okt om 19.30 uur: https://youtu.be/vSpJg-BUvc0
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.