Brownies & Cookie dough! Allebei los al heel erg lekker, maar gecombineerd ook echt fantastisch. Je kunt er ook voor kiezen om alleen de brownie te bakken. (of alleen de cookie dough te maken natuurlijk ;))
Video
Aantal:20 kleine vierkantjes (+/- 4,5cm)
Ingrediënten
Brownies
- 150 g roomboter
- 3 eieren
- 75 g cacao
- 150 g suiker kirstal
- 130 g bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker 8 gram per zakje
- 40 g bloem patentbloem of “gewone” tarwebloem
- 1,5 ml zout gebruik een maatlepeltje
Cookie dough (optioneel) – je kunt bijv ook brownies maken met noten, dan heb je noten nodig ipv dit
- 150 g roomboter op kamertemp
- 120 g lichtbruine basterdsuiker
- 30 g melk
- 165 g bloem
- 0,5 ml zout
- 120 g chocola ik gebruik 3 soorten choco, maar je kunt ook 1 soort kiezen natuurlijk
- evt vanille-aroma OF 1/3 vanille-stokje Het merg uit een vanille-stokje geeft hele lekkere smaak aan cookie dough, dat maakt het dus nog lekkerder maar is ook prijzig. Dus je kan ook evt vanille-aroma doen of het gewoon neutraal laten. LET OP: in de video doe ik dit niet, maar ik wil het wel als tip meegeven, want denk dat dit het nog lekkerder maakt!
Benodigde materialen
- Bakblik 26x16cm (of 20×20 cm of rond Ø22-24cm)
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
Brownie
- Verwarm de oven voor op 165°C (meer info)
- Bekleed je bakblik met bakpapier
- Smelt de (150 gram) boter
- Doe 3 (medium) eieren in een beslagkom
- Mix de eieren met een mixer (ong 2 min) tot ze luchtig zijn en licht van kleur
- Weeg alle overige ingrediënten af en voeg ze toe aan de beslagkom:
- 75 gram cacao,
- 150 gram suiker
- 130 gram bruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 40 gram bloem
- 1,5 ml zout
- Voeg ook de gesmolten boter toe.
- Mix met de mixer alles door elkaar (begin langzaam, zodat het niet uit de kom vliegt). Het hoeft niet lang gemixt te worden, maar alles moet wel goed met elkaar gemengd zijn.
- Doe het browniebeslag in het bakblik
- Bak de brownie 20-25 min. Bekijk de video voor uitleg over hoe je kunt zien of de brownie klaar is.
Cookie Dough
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Neem een bakplaat, doe hier bakpapier op en verspreid de 165 g bloem over de bakplaat
- Doe dit 5-7 min in de oven, blijf goed opletten, je bloem moet niet verkleuren. Zodra dit gebeurt moet je het er uithalen.
- Laat de bloem afkoelen
- Meng 30g melk door de 120 g lichtbruine basterdsuiker
- Hak 120 g chocola in kleine stukjes
- Neem een mengkom en miix de 150 g roomboter (op kamertemp) even los
- Mix hier daarna de suiker/melk doorheen en klop dit luchtig (2 min op hoog)
- Voeg nu de afgekoelde bloem & 0,5 ml zout toe en mix het kort door, je kunt de bloem eerst nog even zeven of proberen zo veel mogelijk klontjes eruit te drukken
- TIP als je van vanille houdt (staat niet op de video): voeg merg van 1/3 vanillestokje toe of een beetje vanille-aroma
- Voeg nu ook de chocola toe en mix het er kort doorheen
- Verspreid je cookie dough over de brownie
- Zet het in de koelkast zodat het hard wordt en snijdt het in stukjes! Eet smakelijk!
- Tip: ik vond het zelf nog lekkerder om de stukjes op de kop in je mond te doen (cookie dough naar beneden), ik ben benieuwd of jullie ook verschil merken!
Notities
Donderdag 12 nov om 19.30 uur live via: https://youtu.be/jRav3tDO0Q0
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer