Heerlijke kruidige cake, met cream cheese topping! Dit is een openbaar recept, dus het recept komt voor iedereen beschikbaar. Met 1x recept kun je mooi een platte cake maken in het brownieblik van 26x16cm. Wil je een taart maken (met meer lagen), dan zou je ervoor kunnen kiezen om 1,5x of 2x recept te doen. Ik ga wel een taart laten zien met ook 1x recept, in een ronde vorm van 20 cm, maar dat heb je aardig kleine lagen.
Video
Aantal:1 brownieblik (26×16)
Ingrediënten
- 125 g bloem
- 1 el bakpoeder
- 2 ml zout
- 150 g zonnebloemolie
- 100 g (kristal)suiker
- 100 g bruine basterdsuiker
- 0,5 tl vanille-aroma
- 2 eieren
- 150 g geraspte wortelen Deze kun je al geraspt kopen in sommige supermarkten, het heet dan "wortels julienne" of saladewortels – let op dat het wel fijn geraspt is en niet wortelstukjes zoals voor de hutspot ;)- Je kunt natuurlijk ook wortels kopen en deze raspen totdat je 150 g hebt
- 75 g walnoten Optioneel, het kan ook zonder. Je kunt evt ook (een deel) vervangen door rozijnen als je dat lekkerder vindt.
VOOR KRUIDEN ZIJN ER 2 OPTIES, OPTIE 1=
- 0,75 tl kaneel
- 0,5 tl speculaas
OPTIE 2 =
- 2,5 ml gember
- 2,5 ml kaneel
- 1,5 ml kardemom
- 0,5 ml kruidnagel
CREAM CHEESE TOPPING:
- 200 g roomkaas Ik heb getest met Mon Chou, Philadelphia, Aldi en Lidl roomkaas. Ik durf niet te garanderen dat het ook met huismerk zuivelspread goed gaat, in het verleden hebben we al gezien dat die soms echt te dun worden, maar tot nu toe heb ik nog geen bericht gehad dat het misgegaan is met dit recept (als je mijn instructies goed volgt natuurlijk).
- 50 g roomboter
- 75 g poedersuiker
Instructies
- Bereid je bakvorm voor
- Verwarm de oven voor op 180ºC (boven- en onder-warmte)
- Meng de volgende ingrediënten in 1 kom:
- –125 g bloem
- –1 el bakpoeder
- –2 ml zout
- -kruiden (2 verschillende opties, check de ingrediëntenlijst)
- In de mengkom doe je:
- –150 g zonnebloemolie
- –100 g kristalsuiker
- –100 g bruine basterdsuiker
- –0,5 tl vanille-aroma
- Dit even kort doormixen (10-20 sec op laag)
- Voeg 2 eieren toe en mix dit ook kort door
- Nu kun je het bloemmengsel toevoegen en weer kort doormixen
- Breek de 75 g walnoten in wat kleinere stukjes en voeg dit toe
- Voeg ook 150 g geraspte wortelen toe
- Mix het kort door
- Doe het beslag in de bakvorm
- Doe het in de oven tot een cocktailprikker er schoon uit komt. Dit duurde bij mij bij de brownievorm 30 min en bij de springvorm van 20 cm ongeveer 40 min.
- Laat de cake afkoelen en maak het af met cream cheese topping.Het recept voor deze topping vind je hier.In de notities hieronder kun je de video zien waarin ik de naked cake versie maak!
Notities
BONUSVIDEO – NAKED CARROT CAKE
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer