RECEPT

Carrot Cake

20-11-16carrot-cake-1200x1200-2
Heerlijke kruidige cake, met cream cheese topping! Dit is een openbaar recept, dus het recept komt voor iedereen beschikbaar.
Met 1x recept kun je mooi een platte cake maken in het brownieblik van 26x16cm. Wil je een taart maken (met meer lagen), dan zou je ervoor kunnen kiezen om 1,5x of 2x recept te doen. Ik ga wel een taart laten zien met ook 1x recept, in een ronde vorm van 20 cm, maar dat heb je aardig kleine lagen.

Video

Aantal:1 brownieblik (26×16)

Ingrediënten
  

  • 125 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 ml zout
  • 150 g zonnebloemolie
  • 100 g (kristal)suiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 0,5 tl vanille-aroma
  • 2 eieren
  • 150 g geraspte wortelen Deze kun je al geraspt kopen in sommige supermarkten, het heet dan "wortels julienne" of saladewortels – let op dat het wel fijn geraspt is en niet wortelstukjes zoals voor de hutspot ;)- Je kunt natuurlijk ook wortels kopen en deze raspen totdat je 150 g hebt
  • 75 g walnoten Optioneel, het kan ook zonder. Je kunt evt ook (een deel) vervangen door rozijnen als je dat lekkerder vindt.

VOOR KRUIDEN ZIJN ER 2 OPTIES, OPTIE 1=

  • 0,75 tl kaneel
  • 0,5 tl speculaas

OPTIE 2 =

  • 2,5 ml gember
  • 2,5 ml kaneel
  • 1,5 ml kardemom
  • 0,5 ml kruidnagel

CREAM CHEESE TOPPING:

  • 200 g roomkaas Ik heb getest met Mon Chou, Philadelphia, Aldi en Lidl roomkaas. Ik durf niet te garanderen dat het ook met huismerk zuivelspread goed gaat, in het verleden hebben we al gezien dat die soms echt te dun worden, maar tot nu toe heb ik nog geen bericht gehad dat het misgegaan is met dit recept (als je mijn instructies goed volgt natuurlijk).
  • 50 g roomboter
  • 75 g poedersuiker

Instructies
 

  • Bereid je bakvorm voor
  • Verwarm de oven voor op 180ºC (boven- en onder-warmte)
  • Meng de volgende ingrediënten in 1 kom:
  • 125 g bloem
  • 1 el bakpoeder
  • 2 ml zout
  • -kruiden (2 verschillende opties, check de ingrediëntenlijst)
  • In de mengkom doe je:
  • 150 g zonnebloemolie
  • 100 g kristalsuiker
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 0,5 tl vanille-aroma
  • Dit even kort doormixen (10-20 sec op laag)
  • Voeg 2 eieren toe en mix dit ook kort door
  • Nu kun je het bloemmengsel toevoegen en weer kort doormixen
  • Breek de 75 g walnoten in wat kleinere stukjes en voeg dit toe
  • Voeg ook 150 g geraspte wortelen toe
  • Mix het kort door
  • Doe het beslag in de bakvorm
  • Doe het in de oven tot een cocktailprikker er schoon uit komt. Dit duurde bij mij bij de brownievorm 30 min en bij de springvorm van 20 cm ongeveer 40 min.
  • Laat de cake afkoelen en maak het af met cream cheese topping.
    Het recept voor deze topping vind je hier.
    In de notities hieronder kun je de video zien waarin ik de naked cake versie maak!

Notities

BONUSVIDEO – NAKED CARROT CAKE

Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.