bekijk hier mijn cadeautips voor de feestdagen!

RECEPT

Speculaas Blondies

speculaas-blondies-1200x1200-1
Deze speculaasblondies zijn zo lekker! Een blondie is, net als een brownie, een heerlijk gebakje en deze blondie is met speculaassmaak. Hij is ook lekker simpel om te maken, dus voor je het weet heb je wat lekkers op tafel voor sinterklaasavond, of gewoon voor elke andere avond ;).

Video

Aantal:1

Ingrediënten
  

  • 200 g roomboter
  • 300 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 3 ml vanille-aroma
  • 240 g bloem
  • 1,5 ml zout
  • 1,5 el speculaaskruiden
  • 100 g witte chocola ik heb uiteindelijk 85 g gebruikt, je kunt naar smaak kiezen hoeveel je gebruikt 😉

Benodigde materialen

  • Bakblik 26x16cm (of 20×20 cm of rond Ø22-24cm)
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175°C boven-& onderwarmte
  • Bekleed je bakblik met bakpapier bekijk hier hoe ik dit netjes doe
  • Smelt 200 g boter, dit kun je in de magnetron doen of in een pannetje, let op: het moet niet superwarm worden, dus verwarm het totdat net niet alles gesmolten is, dan is het prima
  • Doe de gesmolten boter en 300 g lichtbruine basterdsuiker in een mengkom, mix dit kort door tot het een geheel vormt
  • Voeg 2 eieren en 3 ml vanille toe en mix dit kort door
  • Meng in een kom de 240 g bloem, 1,5 ml zout en 1,5 el speculaas
  • Voeg dit toe aan de mengkom en mix het kort door tot alle bloem opgenomen is
  • Doe het in je bakblik
  • Verdeel de chocola er overheen (als je geen druppels hebt, moet je de chocola even kleiner hakken. Doe zoveel als jou lekker lijkt, ik heb 85 g gedaan)
  • Doe het in de oven voor ongeveer 25 min
  • Ik laat het zelf helemaal afkoelen en zet het dan ook in de koelkast, ik vind het lekker dat het dan nog vaster wordt! Maar je kan het ook warm proeven of gewoon op kamertemperatuur bewaren. Eet smakelijk!

Notities

Livestream op donderdag 25 nov om 19.30 uur: https://youtu.be/kJ4idfkv8P8
 
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.