Deze speculaasblondies zijn zo lekker! Een blondie is, net als een brownie, een heerlijk gebakje en deze blondie is met speculaassmaak. Hij is ook lekker simpel om te maken, dus voor je het weet heb je wat lekkers op tafel voor sinterklaasavond, of gewoon voor elke andere avond ;).
Video
Aantal:1
Ingrediënten
- 200 g roomboter
- 300 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 3 ml vanille-aroma
- 240 g bloem
- 1,5 ml zout
- 1,5 el speculaaskruiden
- 100 g witte chocola ik heb uiteindelijk 85 g gebruikt, je kunt naar smaak kiezen hoeveel je gebruikt 😉
Benodigde materialen
- Bakblik 26x16cm (of 20×20 cm of rond Ø22-24cm)
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C boven-& onderwarmte
- Bekleed je bakblik met bakpapier bekijk hier hoe ik dit netjes doe
- Smelt 200 g boter, dit kun je in de magnetron doen of in een pannetje, let op: het moet niet superwarm worden, dus verwarm het totdat net niet alles gesmolten is, dan is het prima
- Doe de gesmolten boter en 300 g lichtbruine basterdsuiker in een mengkom, mix dit kort door tot het een geheel vormt
- Voeg 2 eieren en 3 ml vanille toe en mix dit kort door
- Meng in een kom de 240 g bloem, 1,5 ml zout en 1,5 el speculaas
- Voeg dit toe aan de mengkom en mix het kort door tot alle bloem opgenomen is
- Doe het in je bakblik
- Verdeel de chocola er overheen (als je geen druppels hebt, moet je de chocola even kleiner hakken. Doe zoveel als jou lekker lijkt, ik heb 85 g gedaan)
- Doe het in de oven voor ongeveer 25 min
- Ik laat het zelf helemaal afkoelen en zet het dan ook in de koelkast, ik vind het lekker dat het dan nog vaster wordt! Maar je kan het ook warm proeven of gewoon op kamertemperatuur bewaren. Eet smakelijk!
Notities
Livestream op donderdag 25 nov om 19.30 uur: https://youtu.be/kJ4idfkv8P8
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer