Het recept komt online voor members! Maar ik ga deze kruidnoten ook via livestream maken op woensdagmiddag, en dat ga ik doen voor iedereen die mee wilt doen, dus ben je geen member? Je kunt op woensdag 2 november 's middags met mij meebakken. Hieronder vind je de ingrediënten die je nodig hebt.
Video
Aantal:1 portie
Ingrediënten
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g bruine basterdsuiker
- 1 el speculaaskruiden
- 1 ml zout
- 70 g roomboter koud
- 2 el melk
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C boven- en onderwarmte
- Doe bakpapier op een bakplaat
- Doe de volgende ingrediënten samen in een kom:
- –150 g zelfrijzend bakmeel
- –1 el speculaaskruiden
- –1 ml zout
- –75 g bruine basterdsuiker
- Roer dit even door elkaar
- Snijd de koude roomboter (70 g) in kleine blokjes en voeg dit toe
- Kneed dit alvast een beetje door
- Voeg dan ook 2 el melk toe
- Kneed het nu helemaal tot een geheel (dit kun je ook op het aanrecht doen)
- Maak kleine bolletjes en leg deze op de bakplaat, als het niet in 1x past dan kun je ook eerst een deel bakken en later de rest. (Ik laat je in de video zien wat ik de handigste methode hiervoor vind)
- Bak de kruidnootjes 15-20 min (ze zijn dan nog zacht van binnen, maar dit wordt vanzelf hard als ze afkoelen)
- Eet smakelijk en veel plezier met Sinterklaas!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer