RECEPT

Cantuccini

20-12-07-cantuccini-1200x1200-2
Hele lekkere Italiaanse koekjes – we maken een kerstvariant met cranberries en witte chocola! Een heel leuk en lekker koekjes om met de kerstdagen ook cadeau te geven. In de video zie je dat ik stiekem 2 varianten maak ;), dat vind ik extra leuk om in een cadeau te doen. De video waarin ik laat zien hoe je de cantuccini mooi inpakt, vind je hieronder in de notities.

Video

Aantal:20 + koekjes (afhankelijk van de grootte die jij maakt)

Ingrediënten
  

Ik doe zelf standaard 2x dit recept – dat past bij mij op een bakplaat van 30x40cm

  • 125 g bloem patentbloem of "gewone" tarwebloem
  • 60 g suiker kirstal
  • 65 g lichtbruine basterdsuiker
  • 0.5 ml zout
  • 0.75 tl bakpoeder
  • 0,5 ml kaneel
  • 1 ei(eren) voor in het beslag
  • 1 ei(eren) om er overheen te strijken (let op: als je 2x of 3x recept doet, is 1 ei misschien ook genoeg)
  • scheutje vanillearoma
  • 50 g cranberries of je kan ook andere vullingen doen a 100 g: zoals bijv hazelnoten + amandelen
  • 50 g witte chocola

Benodigde materialen

  • Bakplaat (op video: 2x recept past net op 30x40cm)
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • Oven aanzetten op 180 graden (boven- en onderwarmte)
  • Doe bakpapier op je bakplaat
  • Meng de droge ingrediënten in een mengkom:
  • 125 gram bloem (patentbloem of “gewone” tarwebloem)
  • 60 gram (kristal)suiker
  • 65 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 0,5 ml zout
  • 0,75 tl bakpoeder
  • 0,5 ml kaneel
  • Voeg 1 ei (even losgeklopt) en een scheutje vanille toe en kneed dit er doorheen
  • Voeg de vulling toe en kneed dit erdoor
  • Maak rollen van het deeg en leg dit op de bakplaat (met genoeg ruimte ertussen)
  • Klop een ei los en strijk dit eroverheen
  • Doe het in de oven voor ongeveer 20 min (tot het mooi bruin is)
  • Haal het uit de oven en laat het 5 min afkoelen
  • Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden
  • Snijd het in plakken van 1 a 2 cm en leg het terug op de bakplaat.
  • Doe de plaat terug in de oven: (zie deze video voor een uitgebreide test van oventijd)
    – 5 min voor koekjes die nog een beetje zacht zijn (of niet superhard)
    – 15-20 voor de gebruikelijke harde cantuccini
  • Laat het afkoelen en geniet ervan 🙂
  • https://youtu.be/x3lI34SahI0

Notities

Live bakken op donderdag 10 om 19.30 uur december via: https://youtu.be/eCXzuXn4-k4
De video waarin ik laat zien hoe je het mooi kunt inpakken kun je hieronder bekijken! Wat je hiervoor nodig hebt is een rol met transparant inpakfolie (cellofaan-folie?) en een mooi lintje en evt een labeltje om aan het lintje te hangen :).
 
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.