bekijk hier mijn laatste recepten

blog

Het einde van de betaalde community ​

Brownies-cheesecake-recept-1200x1200-1

Het einde van de betaalde community ​= een nieuwe start​

Per april 2021 ben ik gestopt met de betaalde online bak-community. Het is een nieuw kwartaal en een nieuwe start voor mij! Voor iedereen die benieuwd is naar mijn weg, tot dit punt, heb ik het verhaal even uitgetypt. Zo kunnen jullie ook beter begrijpen welke keuzes ik gemaakt heb en waarom.

Een jaar geleden ben ik begonnen met online bakken. Het begon met samen bakken in livestreams en daarna organiseerde ik de IkBakMeiBlij challenge waarin ik receptvideo’s maakte en ook live samen bakte. Ik ontdekte hoe ontzettend leuk ik het vind om anderen te inspireren en te motiveren om te gaan bakken. Ik geloof echt dat mensen hier blij van kunnen worden en daar wil ik ze graag mee helpen. Vanuit deze overtuiging heb ik de Bake You Happy community opgezet, omdat ik graag mensen wil inspireren in bakken en ook een platform wilde creëren waar mensen met dezelfde passie bij elkaar konden komen. Dit heb ik neergezet als betaalde dienst, omdat ik graag zou willen dat ik kan leven van mijn passie: bakken. Het heeft mij ontzettend veel blijdschap gegeven om dit nu 9 maanden te doen. Ik word zo blij van de leuke reacties, van het samen bakken en te zien wat er door jullie allemaal gebakken wordt. Het was voor mij elke week weer nieuwe motivatie om een leuk recept uit te zoeken, te filmen en te leren aan alle leuke en lieve members! Maar er was wel een probleempje, want het groeide (bijna) niet, maar het kostte mij wel veel tijd, waardoor ik geen ruimte overhield om ook met marketing en promo bezig te zijn om het te laten groeien. Het begon mij stress te geven en ook in twijfel te brengen en daarom ben ik begonnen met een coaching traject, waarin iemand mij helpt om een gezond en draaiend bedrijf neer te zetten. 

 Eén van de dingen die ik ontdekt heb in dit traject is dat ik nog steeds dezelfde passie heb: ik wil mensen inspireren en blij maken, ik wil ze laten zien hoe blij je kunt worden van bakken. Het zou alleen zo mooi zijn als ik hier nog veel meer mensen blij mee kan maken. Daarom heb ik nu het besluit genomen dat de betaalde online community gaat “stoppen”. Nu klinkt dit misschien als verdrietig nieuws, maar eigenlijk is het heel goed nieuws voor iedereen (incl mijzelf)!  Het stopt namelijk niet echt, ik pas het een beetje aan. Ik blijf namelijk leuke recepten maken (met video’s die iets minder tijd kosten en soms wat simpelere recepten), maar ik ga dit gratis delen en daarmee hoop ik veel meer mensen te kunnen bereiken en te gaan groeien. Dat betekent dus voor iedereen lekker door kan blijven bakken, maar dat de betalingen stoppen! Goed nieuws toch? 😀 

Iedereen kan ook meebakken en onderdeel worden van de online community! Deze community staat alleen niet meer op mijn website, maar dit is een Facebook groep geworden. Dus wil jij meekletsen over de recepten? Heb je vragen over een recept? Wil je jouw resultaat, je tips of je foto’s delen? Ga dan snel naar deze Facebook groep en dan kun je gezellig meekletsen! Daarnaast ga ik ook nieuwe ideeën uitwerken voor wat ik wel tegen betaling ga aanbieden, maar dit is nog een proces en op dit moment weet ik nog niet precies wat dit zal zijn. Hier ga ik nog goed over nadenken, maar voor nu ga ik lekker genieten van het delen van recepten en inspiratie met jullie!

En wisten jullie eigenlijk dat ik het, naast bakken, ook heel leuk vind om nieuwe dingen te ontdekken in koken en eigenlijk alles wat met voedsel te maken heeft? Ik merk dat het in mij borrelt om ook kooktips en ideeën te delen met de wereld. Dus vanaf nu zullen jullie ook gaan zien dat ik op Social Media niet alleen meer over bakken, maar meer food-breed zal gaan posten. Ik weet nog niet zeker of ik mijn naam & logo ga behouden of aanpassen, maar voorlopig blijf ik lekker doorgaan als Bake You Happy en mocht dit gaan veranderen, dan zien jullie het natuurlijk vanzelf!Ik hoop dat jullie net zo enthousiast zijn als ik over deze veranderingen. Het voelt voor mij echt weer als een nieuwe stap met mijn bedrijf in de richting van mijn dromen. Waar één deur dicht gaat, gaan er weel veel nieuwe deuren open. Ik ben echt heel dankbaar en blij voor het afgelopen jaar, voor alles wat ik heb kunnen leren, want ja, ik heb echt superveel geleerd! En dat kan ik nu allemaal weer gebruiken om een nieuwe richting in te slaan. 

Op dit moment zijn de meeste recepten die ik het afgelopen jaar gemaakt heb, nog steeds alleen beschikbaar voor alle members. Dus iedereen die nog member was, kan ook nog steeds inloggen en alle recepten bekijken. Deze recepten gaan op den duur wel openbaar worden, dus was jij geen member en ben je heel erg benieuwd naar de recepten die ik het afgelopen jaar gedeeld heb? Volg dan mijn social media kanalen, want daar zal ik het zeker vermelden zodra er een recept openbaar gemaakt wordt! 

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.