Superlekkere kokosbollen, heel eenvoudig om te maken. Ze zijn ook nog eens glutenvrij* & lactosevrij*
Video
Aantal:8 + bollen (afhankelijk van de grootte, mijne zijn aardig groot)
Ingrediënten
- 120 g geraspte kokos
- 100 g suiker kristal
- 2 eieren
- 2 tl custardpoeder/maizena *
- 1 ml zout
- evt een vulling of topping
Benodigde materialen
- Bakplaat
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- 1. Bakplaat bekleden met bakpapier
- 2. Doe alle ingrediënten (behalve de vulling/topping) in een kom
- 120 g geraspte kokos
- 100 g suiker
- 2 eieren
- 2 tl custardpoeder/maizena
- 1 ml zout
- 3. Meng de ingrediënten met je (schone) handen door elkaar
- 4. Je kunt er nu nog een vulling doorheen mengen
- 5. Laat dit mengsel even rusten, het liefst 45-60 min, maar minstens 15 minZet ondertussen de oven aan op 180°C om voor te verwarmen. (meer info)
- 6. Maak bolletjes (je kan zelf kiezen hoe groot) en leg dit op de bakplaat. Dit kun je op verschillende manieren doen: rollen met handen, hoopjes maken met handen, ijsschep (zie video)
- 7. Doe het in de oven voor ongeveer 13-20 min. Tijd is erg afhankelijk van de maat van de bolletjes. Het is klaar als de randjes mooi (donker) bruin zijn geworden zoals op mijn foto.
Notities
* wil je het gluten-/lactosevrij maken? Let dan op! Bekijk de verpakking van de custardpoeder of maizena om te kijken of deze allergenen erin zitten. Dit recept kan ook zonder de custardpoeder of maizena gemaakt worden, dus je kan het ook weglaten. Houd er rekening mee dat er altijd sporen van gluten/lactose in kunnen zitten.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer