SAMEN KRUIDNOTEN BAKKEN
Leuk met kinderen of gewoon alleen, doe jij mee?
Live over:
Dagen Uren Minuten Seconden
Woensdagmiddag 2 december om 15.00 uur
Ik ga kruidnoten bakken, samen met Micha (6 jaar) = livestream
Op woensdagmiddag 2 december 2020 ga ik via een livestream kruidnoten bakken. Dit doe ik samen met mijn grote vriend Micha (6 jaar oud). Vind jij het ook leuk om eens kruidnoten te bakken? Je kunt meebakken en meekijken om 15 uur ‘s middags!
Je kunt natuurlijk gewoon als volwassene zelf meedoen, maar het leek mij deze keer ook een hele leuke mogelijkheid om samen met kinderen te bakken! Dus wil jij eens wat lekkers maken, samen met jouw kind/kleinkind? Doe dan gezellig samen mee! Als jouw kind al vaker zelfstandig bakt en jij weet dat hij/zij dit kan, dan kan hij/zij ook zelf meedoen natuurlijk, maar ik ga ervan uit dat jij als ouder oplet (jij houdt de verantwoordelijkheid), want ik kan vanaf mijn scherm niet zien wat er bij jou thuis gebeurt.
Ik heb hieronder een boodschappenlijst en voorbereidingslijst gemaakt. Het is belangrijk dat de ingrediënten al klaarstaan en sommigen ook afgewogen zijn, omdat elk kind dit in een ander tempo zal doen en ik daar lastig bij kan helpen via de livestream. Zorg er dus voor dat je dit van tevoren al zelf doet of dat jij dit alvast samen met jouw kind doet.
https://youtu.be/6zqIsJTtGnc
Dus hoe kun je meedoen?
- Je kunt je hieronder aanmelden.
Dit is niet verplicht, maar ik vind het leuk om te weten wie er meebakken.
Je ontvangt dan ook 1 dag van tevoren een herinnering. - Koop van tevoren de juiste boodschappen uit de lijst hieronder.
- Doe op 2 december voor 15 uur alle stappen uit de instructie-lijst hieronder
- Zet voor 15 uur alvast een laptop/tablet/mobiel klaar om mee te kijken
- Ga om 15.00 naar YouTube of Facebook om mee te kijken.
Je kunt ook meechatten en vragen stellen als je een account hebt op dat platform.
KLIK HIER voor YouTube
KLIK HIER voor Facebook
[mailmunch-form id=”974452″]
Ingrediënten
- 150 g zelfrijzend bakmeel
- 75 g donkerbruine basterdsuiker
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- 1 ml zout
- 70 g roomboter
- 30 ml melk (30 ml = 2 eetlepels of ongeveer 30 gram)
- LET OP: sommige ingrediënten moet je van tevoren alvast afwegen, lees de instructies hieronder even door!
Benodigde materialen
- Oven
- Bakplaat + bakpapier
- Mengkom
Instructies
- DOE DEZE STAPPEN VOORDAT DE LIVESTREAM BEGINT:
- Weeg 150 g zelfrijzend bakmeel af in een kommetje
- Weeg in een ander kommetje alvast 75 g donkerbruine basterdsuiker af
- Weeg 70 g roomboter af (op een bordje of in een kommetje) en zet deze terug in de koelkast, deze moet namelijk koud zijn
- De melk mag je gewoon in de koelkast laten staan, ik ga 2 eetlepels in het beslag doen tijdens de livesessie. Je kunt ook alvast 30 ml of 30 gram afwegen en in een apart kommetjes doen, als dat jou beter lijkt voor jouw kind.
- Zet alvast de potjes met speculaaskruiden en het zout klaar, dit zullen we tijdens de livesesse afmeten. Leg de lepels hiervoor vast klaar, ik gebruik hiervoor zelf maatlepels: - een eetlepel van 15 ml voor de speculaaskruiden - heb je dit niet? Neem dan een grote eetlepel. Je kunt ook alvast de speculaaskruiden van tevoren afmeten en in een klein bakje doen, als je dit handiger lijkt voor jouw kind (1 eetlepel)- een 1 ml lepeltje voor het zout - heb je dit niet? Ik laat tijdens de livesessie zien hoeveel dit ongeveer is, maar als je dit jouw kind laat maken, let dan even op hoeveel hij/zij doet! Je kunt ook van tevoren een kleine hoeveelheid zout (ruim snufje) in een klein bakje doen, zodat hij/zij alleen dit gebruikt