Red Velvet Valentijnstaart – online workshop

DSC_2360-1

ONLINE WORKSHOP – Valentijnstaart

Red Velvet Cake

Op deze pagina vind je alle informatie om de red velvet valentijnstaart te maken.

Dit zijn de benodigde stappen, je kunt klikken op de stap op naar dat onderdeel te gaan:

1. de boodschappen doen

2. de cake bakken en compleet af laten koelen (dit kan ook een dag van tevoren)

3. de cream cheese topping maken (houd je niet van cream cheese, dan kun je ook witte choco botercrème doen)

4. de hartjescake maken

5. deel jouw resultaat/tips/vragen in de online community en/of op social media.

 

LIVE BAKKEN: wil je live meebakken met Niki?

Op vrijdag 12 februari kun je vanaf 19.30 meekijken en meebakken via deze link, dan gaan we samen de cake bakken. Zorg ervoor dat je de ingrediënten allemaal bij de hand hebt. Ik zal ze tijdens de livestream afwegen, maar als jij het relaxter vind om dit van tevoren te doen, dan kun je dit natuurlijk al voorbereiden!

Op zaterdag 13 februari kun je vanaf 10.30 meekijken en meebakken via deze link, dan gaan we de topping maken en de taart in elkaar zetten.

Let op: de livestreams zijn via YouTube, als je ook vragen wilt stellen en mee wilt kletsen dan is het belangrijk dat je ingelogd bent bij YouTube. Dit kan met een Google of YouTube account. Mocht de livestream uitvallen om één of andere reden, houd dan mijn YouTube kanaal in de gaten, want dan zal ik een nieuwe livestream maken.

Instructies
 

  • Download hieronder de printable met hartjes en beslis hoeveel lagen jij wilt doen en welk formaat hartje je hiervoor gaat gebruiken.
  • Print de pagina en knip het hartje uit wat bij jouw plan past 😉
  • Leg het papieren hartje op je red velvet cake en snijd er met een mesje langs om het uit te snijden. (zorg ervoor dat je een snijplank onder je cake hebt liggen)
  • Als je alle hartjes uitgesneden hebt kun je een deel van de cake verkruimelen en in een bakje doen, dit kun je straks gebruiken als deco bovenop. (Let op: de buitenste rand is vaak wat bruiner en kun je beter niet gebruiken, de binnenkant is mooi rood) De rest van de overgebleven cake kun je natuurlijk ook opeten met topping, je kunt er met een koekjesvorm nog kleine vormpjes uit snijden of je kunt er cake pops van maken. In het volgende "hoofdstuk" van deze workshop voeg ik een video toe, waarin je kunt zien hoe je de cake pops kunt maken.
  • Doe je cream cheese topping in een spuitzak en knip er een stukje af (ik doe dit waar de spuitzak ongeveer 2cm breed is). Je kunt er natuurlijk ook eerst een spuitmondje in doen als je deze hebt. Heb je geen spuitzak? Dan kun je de topping natuurlijk ook verdelen met een spatel of lepel, dit zal waarschijnlijk iets minder strak worden, maar niet minder lekker!
  • Neem een plank/bord waar je de cake op wilt presenteren en spuit hier een klein beetje cream cheese topping op.
  • Leg de eerste plak cake hierop.
  • Spuit de cream cheese topping op de plak cake. Spuit eerst de buitenste rand en werk dan naar binnen. Strijk het glad.
  • Leg dan de volgende plak cake hier recht bovenop.
  • Ga zo door tot alle cake erop zit en decoreer de bovenste laag zoals jij het mooi vind (kijk de video voor 2 variaties ;))
  • Je kunt de taart nog even koud zetten, dan wordt het wat steviger. Maar je kunt hem natuurlijk ook direct opeten! 🙂 Eet smakelijk en geniet van je mooie taart!

Printables

Hieronder zijn een aantal pdf’s beschikbaar, die je kunt gebruiken om deze taart te maken. Zorg ervoor dat je bij het printen van de pdfs kiest voor printen op ware grootte!

KLIK HIER – om de pdf te openen met allerlei verschillende formaten hartjes.

KLIK HIER – om de pdf te openen met een A4 met de harten voor een 3-laags of 4-laags taart op een plaat van 28x33cm.

KLIK HIER – om de pdf te openen waarop je kunt zien hoe je 3 harten op een plaat van 28×33 cm kunt passen.

KLIK HIER – om de pdf te openen, waarmee je de layout van 3 harten op een plaat van 28×33 cm kunt printen op A4.

5. Community

Deel je foto’s, tips, ideeën en vragen op de online community. Dit kan via deze link. Klik rechtsboven eerst even op “Lid worden van de groep” dan kun je daarna ook berichten plaatsen!

En deel natuurlijk ook je foto’s op social media en tag mij daarin! Op Facebook lukt het mij niet om meldingen te krijgen als ik getagd ben, dus stuur mij dan ook even een bericht via FB messenger. Op Insta krijg ik wel een melding als je een openbaar account hebt, maar niet als je een privé account hebt, dus stuur mij dan ook even een pb.

Klik op 1 van onderstaande iconen om naar mijn Facebook of Instagram acoount te gaan. Je kunt mij ook op beide vinden:  @bakeyouhappy.byniki.


Facebook


Instagram

VAKER MEEBAKEN?

Zou je het leuk vinden om vaker met mij mee te bakken?

Bekijk dan hier hoe je member kunt worden van deze leuke online bak-community!


KLIK HIER VOOR MEER INFO

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.