bekijk hier mijn laatste recepten

RECEPT

Cupcakes – de basis

cupcake-basis-1200px
Voor cupcakes bestaan ontzettend veel recepten. Dit is een heel eenvoudig basisrecept, waar je allerlei andere smaken nog aan toe kunt voegen. Dit recept is de cupcake basis (dus het cake-gedeelte), kijk hier voor de botercreme en hier voor het decoreren van de cupcake.

Video

Aantal:10 cupcakes

Ingrediënten
  

  • 125 g roomboter kamertemperatuur
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g suiker ik gebruik 15 g vanillesuiker, 110 g witte basterdsuiker, maar je kan ook kristalsuiker doen
  • 2 eieren m
  • 1 snuf zout
  • 30 ml melk (2 eetlepels)
  • evt een smaakmaker/vulling ik doe 2 el speculaaskruiden en 2 el melk

Benodigde materialen

  • cupcake-bakblik (hier doe je de papiertjes in, dan blijven ze mooi rond, het kan ook zonder zo'n blik, maar dat wordt de vorm wat minder mooi)
  • cupcake-papiertjes
  • evt ijsschep of spuitzak
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • 1. Verwarm de oven voor op 175 °C (meer info)
  • 2. Alle ingrediënten afwegen en in een kom doen, behalve de melk en vulling
  •   125 g roomboter
  •   125 g zelfrijzend bakmeel
  •   125 g suiker (ik doe 15 g vanille & 110 g witte basterd)
  •   2 eieren (m)
  •   snuf zout
  • 3. Mix tot het kort tot het één geheel is zonder klontjes. Niet langer mixen, daar wordt het minder lekker van.
  • 4. Voeg de melk toe en mix het weer kort. – 30 ml melk (=2 eetlepels)
  • 5. Voeg smaakmakers/vullingen toe en mix het kort (ik doe hier 2 el speculaaskruiden en 2 el melk, de melk doe ik omdat de kruiden de cupcakes wat droger maken dus doe dit alleen als je ook kruiden toevoegt)
  • 6. Doe de cupcake-papiertjes in de bakvorm
  • 7. Vul ze met het cupcake beslag (ongeveer 2/3 vol, ik doe zelf 45 gram per cupcake), dit kun je met 2 lepels doen of je kan het erin spuiten met een spuitzak (hiermee kun je het meest precies afwegen) of scheppen met een ijslepel. Bekijk deze verschillende methodes in de video.
  • 8. Bak ze ongeveer 20 min* af, je kan met een prikkertje erin prikken om te kijken of ze klaar zijn. Als de prikker er droog uit komt dan is het goed.
  • 9. Haal ze er direct uit en laat ze op de kop afkoelen. bekijk de video om te zien hoe je dit handig kunt doen

Notities

Bekijk het recept voor de eenvoudige botercreme hier.
Bekijk de uitleg voor het decoreren van de cupcakes hier
*lees hier meer over baktijd
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.