RECEPT

Dadelkoek

01-04-dadelkoek-1200x1200-2
Deze koek heb ik vaak gemaakt om te verkopen op marktjes, het ziet er een beetje uit als arretjescake, maar zo smaakt het niet. Ik heb gemerkt dat mensen denken dat dit niet lekker kan zijn, maar ik liet ze altijd een stukje proeven en dan wilde bijna iedereen het altijd kopen, omdat ze het zo lekker vinden. Dus durf jij het aan om deze dadelkoek te gaan maken?

Video

Aantal:1 brownievorm

Ingrediënten
  

  • 300 g dadels zonder pit
  • 150 g roomboter
  • 80 g bruine basterdsuiker
  • 60 g walnoten
  • 150 g mariabiscuit
  • 60 g kokosrasp de helft erbij doen in de pan, de andere helft later!

Benodigde materialen

  • Bakblik 26x16cm (of 20×20 cm of rond Ø22-24cm)

Instructies
 

Voorbereiding

  • Doe bakpapier in je bakvorm (ik gebruik 26x16cm). Wil je weten hoe ik dit doe? Kijk dan deze video.
  • Snijd 300 g dadels in kleinere stukjes (snijd ze in 2 of 3)
  • Snijd/breek 150 g mariabiscuit in kleine stukjes
  • Hak 60 g walnoten in kleine stukjes

Bereiding

  • Doe 150 g roomboter in de pan en zet het op het vuur. (laag-medium)
  • Als de boter gesmolten is voeg je 80 g bruine basterdsuiker toe
  • Roer dit door met een garde. Als het begint te borrelen dan blijf je nog 30 sec doorroeren en laat je het doorborrelen.
  • Voeg de dadels toe en druk de dadels een beetje onder. Laat die een tijdje op het vuur staan tot de dadels uit elkaar beginnen te vallen. Dit duurde bij mij 3 min, maar kan langer duren als je dadels droger zijn bijv. Blijf wel af en toe doorroeren.
  • Druk met je spatel de dadels een beetje stuk en haal het van het vuur.
  • Nu heb je 2 opties. Je kunt even wachten tot het wat kouder is en met je handen mengen (dat is makkelijker dan met een spatel) of ga gelijk door en meng het met een spatel (het is nu nog te heet voor je handen).
  • Voeg eerst ongeveer de helft van je kokos toe (≈30g) en meng dit erdoor.
  • Voeg de walnoten toe en meng dit erdoor.
  • Voeg de koekjes toe en meng dit erdoor.
  • Doe het in de bakvorm en druk het aan tot een plat geheel.
  • Verdeel de andere helft van de kokos over de dadelkoek.
  • Laat het afkoelen en snijd het aan. Eet smakelijk! 🙂
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.