Een lekkere zomerse slagroom met frambozen. Deze is heerlijk is soesjes, maar ook lekker op cake, pavlova, brownies en natuurlijk nog veel andere dingen :). Waar gebruik jij het voor? Laat het mij hieronder weten!
Video
Aantal:1 portie
Ingrediënten
- 200 ml slagroom
- 125 g mascarpone
- 32 g (vanille)suiker = 4 zakjes vanillesuiker
- 120 g frambozen diepvries
Instructies
- Doe de 120 g frambozen even in korte etappes in de magnetron (of haal het ruim van te voren uit de vriezer zodat het zacht wordt)
- Klop ondertussen de 125 g mascarpone een beetje los (dit kan met je mixer) (in de video doe ik dit niet, maar ik bedacht later dat dit beter is ;))
- Voeg de 200 ml slagroom en 32 g (vanille)suiker toe en klopt dit stijf
- Als de frambozen zacht geworden zijn kun je ze in een (smoothie-)blender, staafmixer oid doen om er een soort van fruitpuree van te maken. Als je niet zo'n machine hebt dan kun je het ook in een pannetje blijven verwarmen tot je uit elkaar valt van het koken of je kunt het langer in de magnetron doen en fijn prakken met een vork. LET OP: Je kunt het niet door de slagroom mengen als het mengsel warm is! Dus laat het eerst afkoelen in de koelkast.
- Voeg de frambozenpuree toe aan de slagroom en mix dit er kort door.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer