bekijk hier mijn laatste recepten

RECEPT

Soesjes – basisrecept

soesjes-1200x1200-1
Hier vind je het basisrecept voor soesjes. Ik laat zien:
– hoe je soezendeeg maakt
– hoe je hier soezen van bakt
– hoe je de soezen vult

Video

Aantal:45 soesjes

Ingrediënten
  

Soezendeeg

  • 100 g roomboter
  • 100 g melk
  • 100 g water
  • 100 g bloem patentbloem of “gewone” tarwebloem
  • 4 eieren
  • 1 ml zout gebruik een maatlepeltje

Vulling voor je soezen

  • Opgeklopte slagroom
  • OF frambozenroom recept komt volgende week online
  • OF dikke slagroom zoals bij pavlova

Benodigde materialen

  • Basis bakbenodigdheden
  • spuitzak (kan ook zonder, maar voor een echt gevuld soesje is dit wel nodig)
  • spuitmondje rond (kan ook zonder, maar met is wel echt makkelijker)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 210°C (meer info)

Soezendeeg maken

  • 1. Doe de 100 g water, 100 g melk, 100 g roomboter en de 1 ml zout in een pannetje
  • 2. Verwarm het langzaam op een laag vuurtje. Eerst de boter laten smelten en daarna aan de kook brengen
  • 3. Als het kookt, van het vuur halen
  • 4. 100 g bloem toevoegen en doorroeren met spatel
  • 5. Terug op het vuur zetten en ongeveer 3 min koken (blijven roeren) tot het een licht sissend geluid maakt.
  • 6. Van het vuur halen en even laten afkoelen
  • 7. Ondertussen 4 eieren open breken in een aparte kom
  • 8. en alvast een bakplaat klaarmaken met een bakpapier
  • 9. Eieren er één voor één doorheen roeren. Let op, of je het laatste ei er wel doorheen moet doen, het moet niet te dun worden, check de video om de consistentie te zien die ik heb. Het moet een gladde/soepele consistentie worden, maar niet uitvloeien.
  • 10. Maak bolletjes van 10 gram voor soesjes (ong 30g voor moorkoppen of 40-50g voor bossche bollen), dit kun je doen met 2 lepels of met een spuitzak.
  • 11. Doe wat water in een bakje en maak je vinger een beetje nat en druk de puntjes van de gespoten bolletjes glad.
  • 12. Bak de soezen ongeveer 20 min (moorkoppen/bossche bollen: 25-30 min) tot ze mooi bruin zijn, tot ook in de dunne randjes.

Vullen

  • 1. Snijd met een mesje een kruisje in de onderkant van het soesje
  • 2. Doe de vulling in een spuitzak (het liefst met spuitmond)
  • 3. Ga met je kop van je spuitzak door het kruisje aan de onderkant van je soesje en druk in je spuitzak om het soesje te vullen.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.