Het basisrecept is voor 3 mini quichevormpjes of 4 cupcakevormpjes, maar je kunt natuurlijk meer maken! Je kunt een ander aantal invullen of op 2x of 3x klikken om de hoeveelheden aan te passen.
Video
Aantal:3 mini taartjes
Ingrediënten
Voor 3 taartjes: (je kunt hierboven kiezen kiezen voor andere hoeveelheid)
- 7 Oreo's (77 gram)
- 15 g roomboter
- 100 g witte chocola LET OP: 75 g voor vulling en 25 g voor topping
- 125 g creme fraiche
- 1 ei
- 3-4 aardbeien optioneel, ook zonder aardbei heel lekker!
Benodigde materialen
- Oven
- kleine ronde bakvormpjes (mini quichevorm, cupcakevorm oid)
- hakmolentje (Heb je deze niet? Zorg er dan voor dat je de Oreo koekjes superfijn hakt/slaat voordat de livestream begint)..
- Bakspray/Olie/Boter voor invetten
- evt cupcakepapiertjes of bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C
- Hak de 7 Oreo's superfijn (ik doe dit in een hakmolen)
- Voeg 15 g gesmolten boter toe en meng dit door elkaar
- Neem je bakvormpjes en vet deze in met bakspray/olie/boter OF wat nog makkelijker is: doe een cupcake papiertje in een cupcake-bakvorm (bij metalen bakjes krijg je het er later makkelijker uit door het bakje te verwarmen in warm water, maar heb je een ander soort bakvorm dan is het belangrijk dat je er goed bakpapier in doet)
- Verder het Oreo mengsel over de bakvormpjes (bij mini-quicevormpjes kan het in 3 en bij cupcake-vormpjes kan het in 4)
- Druk het mengsel zo strak mogelijk tegen de bodem en de rand, dit is heel belangrijk, anders valt het straks uit elkaar.
- Zet de bodems in de oven voor 8 min
- Als deze uit de oven zijn, verlaag je de oven-temperatuur naar 160 °C
- Neem 75 g witte chocola en smelt dit (au-bain-marie of in de magnetron)
- Voeg eerst een klein beetje van de 125 g creme fraiche toe en roer dit goed door (zodat de chocola even kan "wennen" aan de kou)
- Voeg dan de rest van de creme fraiche toe (totaal dus 125 g) en roer dit er doorheen
- Klop 1 ei los en roer dit er doorheen
- Vul de gebakjes met deze vulling en zet het in de oven
- Bij mij waren de quichevormpjes klaar naar 16 min en de cupcakevormpjes na 20 min (in de video laat ik zien hoe je kunt zien wanneer het klaar is, het is belangrijk dat alleen het midden nog een klein beetje "blubbert" maar het geheel mag er niet meer vloeibaar uitzien)
- Laat ze nu eerst afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna in de koelkast om verder af te koelen.
- Haal de gebakjes uit de vormpjes. Het makkelijkst is om een bak met heet water te nemen en de bakvormpjes iets onder te dompelen in water, zodat de boter aan de bodem weer een beetje smelt. LET OP: niet zo ver onder water doen dat het water bij het gebak komt, maar een klein beetje onder water, door het metaal geleidt de warmte wel verder naar boven.
- Snijd de aardbeien in mooie waaiers (dunne plakjes snijden, maar bij het kroontje vast laten zitten)
- Smelt nu 25 g witte chocola en verdeel dit over de gebakjes. Strijk dit glad met een lepeltje of spatel.
- Let de aardbeienwaaier erop.
- Laat het nog even afkoelen en EET SMAKELIJK! 🙂
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer