Ik vind stoofperen superlekker. Lekker om zo los te eten, maar ook heerlijk op een taart of in een dessert. Ik laat jullie zien hoe ik stoofperen maak, iedereen doet dit natuurlijk anders, maar dit is de versie die ik het lekkerst vindt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Hier vind je eerst een korte video van hoe ik deze stoofperen maak. Hieronder vind je een uitgebreide lange video en het uitgeschreven recept.
p.s. ben je nog op zoek naar tips voor kerstcadeau’s? Kijk dan even in deze blog wat ik voor tips heb!
Video
Aantal:1500 gram peren (voor het schillen etc)
Ingrediënten
- 1,5 kg gieser wilderman peren (dit is het gewicht voor het schillen etc)
- 1 fles zoete spaanse wijn/rode port/druivensap LET OP: ik gebruik 1 fles van 750 ml, maar het kan zijn dat je meer nodig hebt als je bijv hele peertjes gebruikt, zorg ervoor dat je het anders aan kunt vullen met druivensap (anders kan het ook met water)
- 75 g bruine basterdsuiker mag ook een ander soort suiker zijn
- 4 kaneelstokjes
- 3 laurierblaadjes
- 3 kruidnagels
- 1 sinaasappel of 2 mandarijnen
Benodigde materialen
- Grote pan
Instructies
- Schil de 1,5 kg peren. Je kunt ze heel in de pan doen of snijden in kwarten & klokhuizen eruit halen.
- Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pan:
- - 75 g bruine basterdsuiker
- - 4 kaneelstokjes
- - 3 laurierblaadjes
- - 3 kruidnagels (steek deze in de schil van de sinaasappel/mandarijnen)
- - 1 sinaasappel of 2 mandarijnen (in kwarten/halven gesneden)
- - wijn/port/druivensap tot het geheel bijna onder staat (door het borrelen komt het nog iets hoger) - je kan het evt aanvullen met een beetje water, maar druivensap is lekkerder 😉
- Kook dit 3 uur op een laag vuurtje
- Klaar 🙂 Eet smakelijk!
- Laat het evt afkoelen in het vocht en zet het in de koelkast.
- Ik heb getest of je de stoofperen kunt invriezen en dat werkt heel goed. Ik heb de stoofperen in een bakje gedaan met het vocht en dat in de vriezer gezet. Een dag van tevoren heb ik het uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Was nog steeds superlekker 🙂
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer