bekijk hier mijn laatste recepten

RECEPT

Stoofperen

stooefperen

Ik vind stoofperen superlekker. Lekker om zo los te eten, maar ook heerlijk op een taart of in een dessert. Ik laat jullie zien hoe ik stoofperen maak, iedereen doet dit natuurlijk anders, maar dit is de versie die ik het lekkerst vindt. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

Hier vind je eerst een korte video van hoe ik deze stoofperen maak. Hieronder vind je een uitgebreide lange video en het uitgeschreven recept. 

p.s. ben je nog op zoek naar tips voor kerstcadeau’s? Kijk dan even in deze blog wat ik voor tips heb! 

Video

Aantal:1500 gram peren (voor het schillen etc)

Ingrediënten
  

  • 1,5 kg gieser wilderman peren (dit is het gewicht voor het schillen etc)
  • 1 fles zoete spaanse wijn/rode port/druivensap LET OP: ik gebruik 1 fles van 750 ml, maar het kan zijn dat je meer nodig hebt als je bijv hele peertjes gebruikt, zorg ervoor dat je het anders aan kunt vullen met druivensap (anders kan het ook met water)
  • 75 g bruine basterdsuiker mag ook een ander soort suiker zijn
  • 4 kaneelstokjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 sinaasappel of 2 mandarijnen

Benodigde materialen

  • Grote pan

Instructies
 

  • Schil de 1,5 kg peren. Je kunt ze heel in de pan doen of snijden in kwarten & klokhuizen eruit halen.
  • Voeg alle overige ingrediënten toe aan de pan:
  • - 75 g bruine basterdsuiker
  • - 4 kaneelstokjes
  • - 3 laurierblaadjes
  • - 3 kruidnagels (steek deze in de schil van de sinaasappel/mandarijnen)
  • - 1 sinaasappel of 2 mandarijnen (in kwarten/halven gesneden)
  • - wijn/port/druivensap tot het geheel bijna onder staat (door het borrelen komt het nog iets hoger) - je kan het evt aanvullen met een beetje water, maar druivensap is lekkerder 😉
  • Kook dit 3 uur op een laag vuurtje
  • Klaar 🙂 Eet smakelijk!
  • Laat het evt afkoelen in het vocht en zet het in de koelkast.
  • Ik heb getest of je de stoofperen kunt invriezen en dat werkt heel goed. Ik heb de stoofperen in een bakje gedaan met het vocht en dat in de vriezer gezet. Een dag van tevoren heb ik het uit de vriezer gehaald en in de koelkast gezet. Was nog steeds superlekker 🙂
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.