RECEPT

Suikerkoekjes

20-09-24-koekjes
Met dit recept kun je hele lekkere suikerkoekjes maken!
Helaas heb ik met het filmen van deze video problemen gehad met mijn camera's. Van mijn hoofdcamera zijn de beelden verloren gegaan van deel 2, het is mij niet gelukt om dit te herstellen. Daarom zie je in deel 2 een ander beeld dan je van mij gewend bent en kijk ik dus niet in de camera. Ik hoop dat jullie hier doorheen kunnen kijken. Je kunt wel goed zien wat ik doe en hoe je de koekjes kunt, dus ik hoop dat jullie er nog steeds blij van worden en dat jullie gaan genieten van het bakken van deze lekkere koekjes!

Video

Aantal:1 grote portie koekjes (afhankelijk van hoe groot je je koekjes maakt)

Ingrediënten
  

  • 75 g lichtbruine basterdsuiker
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 25 g vanillesuiker
  • 200 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei (medium)
  • 400 g bloem patent of "gewone" tarwe
  • 1 ml zout
  • evt sprinkles of andere deco

Benodigde materialen

  • Koekvormpjes/uitsteekvormpjes
  • Deegroller
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

Deeg maken

  • Mix de volgende ingrediënten kort door elkaar:
    200g roomboter (op kamertemperatuur)
    75g lichtbruine basterdsuiker
    100g witte basterdsuiker
    25g vanillesuiker
  • Voeg 1 ei toe en mix dit er kort doorheen
  • Voeg ook de 400g bloem en 1 ml zout toe en mix dit er kort doorheen
  • Kneed het nu nog even door met je handen tot het een bal vormt
  • Pak het deeg in huishoudfolie en doe dit in de koelkast. (Hoe platter je de deegplak maakt, hoe sneller deze koelt)

Koekjes maken

  • Haal het deeg uit de koelkast als het hard geworden is
  • Laat het nu weer even (ong 5 minuten) op kamertemperatuur liggen, totdat je het door kan kneden
  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Doe bakpapier op een bakplaat
  • Kneed het deeg kort door (het moet niet weer helemaal warm worden!)
  • Doe een beetje bloem op het aanrecht en rol je deeg uit (tot ongeveer 0,5 cm)
  • Steek hier vormpjes uit en leg die op de bakplaat (koekjes lopen niet uit, dus je hoeft er niet veel ruimte tussen te laten)
  • Doe er evt ter decoratie nog sprinkles op en/of zet er een koekjes stempel/letters in
  • Bak ze 10-12 min in de oven
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT (members-only)

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.