Ontzettend lekkere repen met dulce de leche en pecannoten
Video
Aantal:20 reepjes
Ingrediënten
- 60 g lichtbruine basterdsuiker
- 16 g vanillesuiker
- 75 g roomboter
- 1 ei KLEIN of klop hem los en doe ongeveer 3/4 ei erin
- 0,4 ml zout
- 150 g bloem voor bodem
- 20 g bloem voor caramel-laag
- 200 g pecannoten
- 1 blik dulce de leche recept hier
Benodigde materialen
- Bakblik 26x16cm (of 20×20 cm of rond Ø22-24cm)
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven op 175 graden
- Bereid je bakvorm voor door er bakpapier in te doen
Bodem
- Mix de 75 g roomboter en 60 g lichtbruine basterdsuiker en 16 g vanillesuiker
- Voeg 1 ei toe (klein ei of neem 3/4 van 1 ei) en mix dit er doorheen
- Voeg ook 150 g bloem en 0,4 ml zout toe en mix dit er kort doorheen
- Druk het plat in de bakvorm
- Bak dit voor 12 min
Pecan Caramel laag
- Verwarm de dulce de leche zodat deze weer wat dunner wordt
- Roer deze goed door en voeg de bloem toe, doe dit beetje bij beetje
- Voeg evt zout toe als je dit lekker vindt en roer dit er ook doorheen
- Roer de pecannoten er doorheen
- Doe dit op de bodem en bak het af in de oven
- Ik heb het 25 min gebakken, waarvan de eerst 17 min op 175 graden en de laatste 8 min op 190 graden
- Laat het afkoelen en snijd het in repen
Notities
Bakblik klaarmaken: https://youtu.be/1c-bE9kk5J4
Dulce de Leche: https://www.bakeyouhappy.nl/dulce-de-leche/
LIVE 17-09 om 19.30: https://youtu.be/_6qHft7fXAI
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer