RECEPT

Tiramisu Rol

tiramisu rol - DSC00880
Ik heb een superlekkere en simpele tiramisu rol gemaakt. Deze is heel snel en makkelijk te maken! Je hoeft er helemaal niks voor te bakken.
Replay livestream YouTube: https://youtu.be/oX6HxwWE12M

Video

Aantal:1 cakerol

Ingrediënten
  

  • 1,5 pak lange vingers (1 pak = 175 g / ca 29 stuks)
  • 500 g mascarpone
  • 400 g slagroom LET OP: 200 g voor de vulling en rest later voor decoratie
  • 70 g bruine basterdsuiker
  • 2 kopjes espresso (of sterke koffie)
  • evt likeur als je dit lekker vindt bijv amaretto
  • cacao
  • 1 zakje vanillesuiker

Benodigde materialen

  • Basis bakbenodigdheden
  • zeefje
  • Bakpapier

Instructies
 

VULLING

  • Klop de 500g mascarpone los
  • Voeg de 200 g slagroom en 70 g bruine basterdsuiker toe (deze kun je misschien het beste eerst met elkaar mengen, zodat de suiker een beetje oplost in de slagroom)
  • Mix het geheel kort door tot een stevig en luchtig mengsel

IN ELKAAR ZETTEN

  • Neem de espresso of koffie (afgekoeld) en doe dit in een bakje waar je de lange vingers goed in kunt dopen.
  • Voeg evt een likeur toe als je dit lekker vindt.
  • Leg een vel bakpapier klaar
  • Doop de lange vingers in de koffie + likeur en maak rijen van de lange vingers (zie video, die binnenkort online komt)
  • Verspreid de vulling nu over de lange vingers (gebruik nog niet alles, beetje overhouden voor de buitenkant)
  • Doe een beetje cacao over de vulling heen
  • Rol het op met behulp van het bakpapier.
  • Zet het even in de koelkast
  • Klop de rest van de slagroom op (200g) met 1 zakje vanille suiker
  • Spatel door de vulling een beetje slagroom, totdat je een goede hoeveelheid hebt om de buitenkant te bedekken en verdeel dit over de buitenkant van de rol
  • Doe hier cacao overheen
  • Doe hier evt nog een restant van de vulling bovenop ter decoratie of evt wat overgebleven slagroom ter decoratie.
  • Snijd eventueel nog de zijkantjes eraf om een mooi strakke rol te krijgen (deze kun je dan zelf lekker alvast proeven ;))
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.