Guacamole vind ik zo ontzettend lekker. Het is ook heel erg simpel om te maken en vers gemaakt is echt een hele andere beleving dan guacamole uit een potje ;). Naast dat ik het bij nacho's eet, eet ik het ook heel graag op een hamburger! Zo lekker :).
Video
Aantal:1 portie (op basis van 2 avocado’s)
Ingrediënten
Alle hoeveelheden kun je naar smaak aanpassen, mijn avocado's waren best klein, dus bij grote avocado's zou je ook meer kunnen doen van alles ;).
- 2 avocado Belangrijk: ze moeten goed rijp zijn!
- 0.25-0.5 rode ui Ik doe een halve kleine rode ui, maar sommige uien zijn veel groter dus dan kun je 0,25 of zelfs minder doen.
- 1 teentje(s) knoflook Dit was een grote teen! Anders 2 kleintjes.
- 3 cherrytomaten / snacktomaten
- zout
- peper
- evt limoensap (optioneel voor guacamole)
- evt chilipeper (optioneel voor guacamole)
Instructies
- Doe 0,25–0,5 ui met 1 grote teen of 2 kleine teentjes knoflook en 3 cherrytomaten in een hakmolentje en hak dit fijn. (Je kunt hier evt ook nog een stukje chilipeper aan toevoegen, als je hiervan houdt)
- Doe 2 avocado's erbij in en een beetje zout & peper.
- Hak het fijn, tot de structuur die jij lekker vindt ;).
- Eet smakelijk!
- p.s. Als je het lekker vindt kun je er ook nog een beetje limoensap doorheen doen.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer