RECEPT

Vanille Magnetron-Cake (supersnel)

05-11-magnetroncake-vanille
Deze lekkere vanillecake maak je in de magnetron en is al binnen 15-30 min klaar. De meeste tijd zit in de ingrediënten pakken en afwegen ;). Superhandig als je last-minute visite krijgt of een verjaardag of feestje vergeten was! Deze cake maak ik af met een botercrème met Nutella & pindakaas, dit recept staat op YouTube.

Video

Aantal:1 cakeje

Ingrediënten
  

  • 60 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 g yoghurt (griekse)
  • 120 g melk
  • 100 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • beetje zout

Benodigde materialen

  • magnetron
  • magnetronschaal (mijne was ongeveer 16 cm diameter, maar je kan ook ander formaat nemen)
  • garde
  • Weegschaal

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat de 60 g boter een beetje zacht is (even kort in de magnetron), het hoeft niet helemaal vloeibaar gesmolten te zijn, maar makkelijk te mixen met garde..
  • Voeg 50 g suiker en 2 zakjes vanillesuiker toe en mix dit er met de garde even doorheen.
  • Voeg 40 g yoghurt toe en mix dit er kort doorheen.
  • Doe in een apart bakje 100 g bloem met 1 tl bakpoeder en een beetje zout en roer dit door elkaar heen.
  • Voeg dit bloem-mengsel toe en mix het er met de garde doorheen. Het is niet erg als het niet helemaal al er doorheen gemixt is, als het grootste deel maar opgenomen is.
  • Voeg dan 120 g melk toe en mix dit er met de garde doorheen. Probeer zo veel mogelijk de klonten eruit te kloppen.
  • Doe in de magnetronschaal wat boter/olie/bakspray op de randjes en een bakpapier op de bodem.
  • Doe het beslag erin en zet het op de hoogste stand in de magnetron.
  • Het verschilt heel erg per mangetron, maar ook per schaal hoe lang dit zal duren. Een keramieke kom wordt veel warmer in de magnetron, dus het zou kunnen dat het dan veel sneller gaat bijvoorbeeld. Bij mij duurde het 4 min. Check met een prikkertje of deze er schoon uitkomt, als dit zo is dan is je cake klaar.
  • Maak de randjes los met een mes of prikertje en stort de cake op de kop op je serveerplank.
  • Nu even laten afkoelen en dan kun je evt een topping maken om erop te doen! Het recept voor Nutella-Pindakaas-Botercrème vind je hier op YouTube en hieronder in de notities! 🙂
  • Je kunt het natuurlijk ook gewoon zo opeten of het is ook erg lekker met slagroom & aardbeien bijvoorbeeld. Eet smakelijk!

Notities

Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.