Dit is eigenlijk geen recept te noemen, maar meer een inspiratie-video. Ik laat jullie zien hoe ik met het simpel deeg, leuke opgerolde zoete broodjes maak. Je kunt zelf kiezen wat je erop smeert, dus eigenlijk laat ik in de video vooral gewoon even zien hoe ik het doe en wat ik lekker vind :). Maar je kunt er dus helemaal je eigen draai aan geven.
Video
Aantal:12 broodjes
Ingrediënten
- 0,5 x basisrecept simpel deeg per smaak.. zie het recept hieronder, onderaan de pagina..
- 1 ei
Kies een vulling die jij lekker vindt! Ik deed dit:
- nutella (of hazelnootpasta) met hazelnoten
- EN witte chocopasta met diepvries frambozen en witte chocola
Benodigde materialen
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C
- Als je de het basisrecept voor simpel deeg helemaal gemaakt hebt (250 g meel + 250 yoghurt) dan moet je het deeg even splitsen in 2en.
- Maak een bolletje van het deeg en rol dit uit tot een rondje
- Doe de toppings op je deeg (laat een randje vrij)
- Snijd het in 12 "pizzapunten"
- Rol elke punt op, begin vanaf de buitenkant en rol naar het midden.
- Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier.
- Klop een eitje los en strijk wat ei over de broodjes.
- Bak ze in ongeveer 15 min gaar in de oven.
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer
Dit is het basisrecept voor een simpel deeg, waarmee je pizza en knoflookbrood kunt maken, maar ook lekkere kaneelbroodjes of andere zoete broodjes! Omdat het zo simpel en lekker is, noem ik het sjoemel deeg! 🙂
Video
Aantal:1 x recept (2 pizza’s of 12 kaneelbroodjes)
Ingrediënten
Deeg (voor ongeveer 2 pizza's OF 12 kaneelbroodjes)
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 250 g griekse yoghurt belangrijk dat dit echt griekse yoghurt is!
- 0,5 tl zout
Instructies
- Doe 250 g zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl zout in een kom en roer dit door elkaar (je kunt wat meer/minder zout doen, smaken verschillen per persoon)
- Voeg 250 g griekse yoghurt toe en roer dit eerst even met de spatel en kneed het dan met je handen door elkaar
- Zodra het goed gemengd is, doe je wat bloem op je aanrecht en leg je het deeg hierop, draai het even rond zodat de buitenkant goed bedekt is met bloem en het deeg beter handelbaar is. Nu kun je je handen wassen en is je deeg klaar!
- Het kan soms zijn dat je deeg wat droger of natter is, dat kan verschillen doordat de meel soms wat droger is of door de luchtvochtigheid bijv.. Je kunt altijd iets meer meel of yoghurt toevoegen tot je een goed deegje hebt 😉
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer