RECEPT

Sjoemel deeg + pizza + knoflookbrood

02-22-pizza
Dit is het basisrecept voor een simpel deeg, waarmee je pizza en knoflookbrood kunt maken, maar ook lekkere kaneelbroodjes of andere zoete broodjes! Omdat het zo simpel en lekker is, noem ik het sjoemel deeg! 🙂

Video

Aantal:1 x recept (2 pizza’s of 12 kaneelbroodjes)

Ingrediënten
  

Deeg (voor ongeveer 2 pizza's OF 12 kaneelbroodjes)

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 g griekse yoghurt belangrijk dat dit echt griekse yoghurt is!
  • 0,5 tl zout

Instructies
 

  • Doe 250 g zelfrijzend bakmeel met 0,5 tl zout in een kom en roer dit door elkaar
    (je kunt wat meer/minder zout doen, smaken verschillen per persoon)
  • Voeg 250 g griekse yoghurt toe en roer dit eerst even met de spatel en kneed het dan met je handen door elkaar
  • Zodra het goed gemengd is, doe je wat bloem op je aanrecht en leg je het deeg hierop, draai het even rond zodat de buitenkant goed bedekt is met bloem en het deeg beter handelbaar is. Nu kun je je handen wassen en is je deeg klaar!
  • Het kan soms zijn dat je deeg wat droger of natter is, dat kan verschillen doordat de meel soms wat droger is of door de luchtvochtigheid bijv.. Je kunt altijd iets meer meel of yoghurt toevoegen tot je een goed deegje hebt 😉
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Met dit basisdeeg kun je pizza & knoflookpizza/brood maken en in deze video laat ik je zien hoe ik dat doen. Ik vond het echt verrassend lekker geworden! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en waar jullie het mee beleggen!

Video

Aantal:1 pizza en/of knoflookpizza

Ingrediënten
  

Pizza- basis, dit doe ik op elke pizza (voor 1 pizza, dus 2x doen voor 2 pizza's)

  • 0,5 x sjoemel-deeg
  • 30 g tomatenpurree Ik had drievoudig geconcentreerde purree (uit een tube)
  • 20 g water
  • zout
  • peper
  • italiaanse kruiden
  • knoflookpoeder
  • 0,5 bol mozzarella
  • geraspte kaas
  • olijfolie extra vierge deed ik..

Pizzatoppings naar keuze, ik deed het volgende

  • salami
  • cherrytomaten / snacktomaten

Knoflookpizza/brood (dit is voor 1 knoflookpizza dus 2x doen voor 2)

  • 0,5 x sjoemel deeg
  • 30 g roomboter
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • rozemarijn ik deed gedroogde rozemarijn
  • olijfolie extra vierge deed ik..

Instructies
 

Pizza (voor 1 pizza)

  • Meng 30 g tomatenpurree met 20 g water en een beetje zout, peper, italiaanse kruiden en knoflookpoeder
  • Neem 0,5 x het recept van het simpele deeg per pizza en maak van dit deeg een bolletje
  • Rol dit deeg dun uit (op bebloemd aanrecht, steeds blijven optillen en omdraaien, zie video)
  • Leg je plak deeg op de bakplaat (met bakpapier)
  • Verdeel de tomatensaus over de bodem, maar laat een randje vrij
  • Doe op de tomatensaus een beetje geraspte kaas
  • Daarna doe ik hier mozzarella op
  • Vervolgens de toppings waar ik zin in heb, dus in deze video salami en tomaatjes
  • Vervolgens sluit ik af met nog wat extra geraspte kaas
  • De rand kun je een beetje inkwasten met olijfolie
  • De pizza kan nu in de oven, ongeveer 15 min op 210°C (boven- en onderwarmte)
  • Eet smakelijk!

Knoflookpizza (voor 1 pizza)

  • Smelt 30 g roomboter
  • Pers hier 3 teentjes knoflook in en doe er ook een beetje peper en rozemarijn in, roer dit door elkaar.
  • Je kunt hier ook nog wat zout aan toevoegen, of straks als de pizza klaar is wat zeezout over de pizza verspreiden (ik deed allebei, maar dat was wat te zout)
  • Neem 0,5 x het recept van het simpele deeg per pizza en maak van dit deeg een bolletje
  • Rol dit deeg dun uit (op bebloemd aanrecht, steeds blijven optillen en omdraaien, zie video)
  • Leg je plak deeg op de bakplaat (met bakpapier)
  • Verdeel de knoflookboter over de bodem, maar laat een randje vrij
  • Doe evt nog een beetje olijfolie op het randje
  • Bak de knoflookpizza af, ongeveer 13-15 min op 210 °C (onder- en bovenwarmte)
  • Eet smakelijk!
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.