RECEPT

Sinaasappelcake

02-15-sinaasappelcake-1
Deze week maken we een heel simpel maar heel smaakvol recept. De cake smaakt echt volledig naar sinaasappel. Houd je hier nou niet van? Dan zou je het ook met citroen kunnen doen ipv sinaasappel, maar dan wordt het opeens wel een hele zomerse cake ;). Houd jij nou van de combinatie chocolade/sinaasappel? Dan zou je ook chocola kunnen toevoegen in het beslag ;).

Video

Aantal:1 cake

Ingrediënten
  

  • 220 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 ml zout
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker kan ook gewoon met kristalsuiker
  • 220 g roomboter
  • 75 g melk
  • 3 eieren
  • 1 sinaasappel rasp + sap nodig (neem biologisch of was hem goed van tevoren)
  • 75 g suiker kristalsuiker
  • optioneel kardemom peultjes ik voegde er 6 toe aan de siroop voor 1 cake

Benodigde materialen

  • Cakeblik of brownie bakvorm
  • Prikkertje (satéprikker bijv)
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

De Cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C (onder- en bovenwarmte)
  • Bereid je bakblik voor met bakpapier
  • Doe de volgende ingrediënten in een mengkom:
  • 220 zelfrijzend bakmeel
  • 1 ml zout (roer dit even door het zelfrijzend bakmeel)
  • 200 g lichtbruine basterdsuiker
  • 220 g roomboter (zorg ervoor dat deze zacht is, hoeft niet gesmolten, maar wel zacht)
  • 75 g melk
  • 3 eieren
  • – rasp van (de schil van) 1 sinaasappel
  • Mix dit door elkaar tot alles goed gemengd is.
  • Doe het in de bakvorm en bak het totdat er een prikker droog uitkomt. Verschilt erg per bakvorm. Bij mijn cakevorm duurde het ongeveer 50 min, maar denk dat een brownievorm ongeveer 25 min zou duren.

De Siroop

  • Hier kun je mee beginnen als je cake ongeveer een kwartier nog in de oven moet staan.
  • Doe 75 g suiker in een pannetje
  • Voeg de sap van 1 sinaasappel hieraan toe (bij mij was dit ongeveer 117 gram, hoeft niet exact hetzelfde te zijn, maar dan weet je hoeveel ik had)
  • Optioneel: als je het lekker vindt, kun je 6 kardemom peultjes een beetje kneuzen en toevoegen en meekoken
  • Kook dit ongeveer 10 min op een laag vuurtje
  • Als je kardemom gebruikt hebt, moet je dit even door een zeefje halen.
  • Zodra de cake klaar is, prik je met een prikker heel veel gaatjes in de cake
  • Verdeel de siroop over de cake en laat het lekker in de gaatjes lopen (neem evt een kwast om het een beetje te verdelen)
  • Laat de cake afkoelen en haal het dan uit de vorm en snijd het aan! Eet smakelijk! 🙂
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

BESPREEK DIT RECEPT

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.