Lekkere koekjes gevuld met chocola of iets anders natuurlijk 😉
Video
Aantal:20 koeken
Ingrediënten
- 115 g roomboter
- 100 g suiker
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 5 ml vanillearoma
- 1 ml zout
- 1 ei
- 190 g bloem patent of "gewone" bloem
- 0.5 tl baking soda als je geen baking soda hebt kun je ook 1.5tl extra bakpoeder gebruiken dus totaal 2 tl
- 0.5 tl bakpoeder
- 180 g chocola en/of andere vulling, je kunt kiezen of je alleen chocola doet of bijv choco+cranberries of choco+hazelnoten etc
Benodigde materialen
- Bakplaat
- Huishoudfolie
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- 115 g roomboter, 100 g suiker, 100 g lichtbruine basterdsuiker en 5 ml vanille-aroma in een kom doen en mixen tot luchtig
- Voet 1 ei toe en mix het (niet te lang)
- Voeg 190 g bloem, 1 ml zout, 0,5 tl bakpoeder, 0,5 tl baking soda toe en mix het kort door
- Voeg de 180 g vulling toe en mix het kort door
- Maak een rol van het deeg in huishoudfolie en leg dit in de koelkast tot het hard is (mijn rol was ongeveer 4-4,5 cm in diameter)
- Als het deeg bijna hard is, kun je de oven voorverwarmen op 180 graden (meer info)
- Doe bakpapier op een bakplaat
- Als het deeg hard is haal je het uit de koelkast en uit het folie
- Snijd de rol in plakken (ik had 2 cm, maar je kan ze zo klein/groot maken als jij wilt)
- Leg de plakken op de bakplaat (in verband, met veel ruimte ertussen)
- Bak de koekjes ongeveer 13-17 min af (langer als je harde koekjes wilt en/of grotere koekjes hebt, korter als je zachte koekjes wilt en/of kleinere koekjes hebt – dit is ook afhankelijk van je oven natuurlijk)
- Laat ze eventjes afkoelen & eet smakelijk!
Notities
Tip: vries de rollen deeg in, zo kun jij op elk moment heel snel lekkere koekjes afbakken.
Donderdag 6 augustus bak ik deze koekjes live om 19.30 uur! https://youtu.be/DSkXP7_NpVc
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer