RECEPT

Lemon Curd

lemon-curd-1200x1200-1
Hele lekkere frisse lemon curd. Het is een soort romige spread met een hele duidelijke citroensmaak ;). Je kunt ook de citroensap vervangen door een ander soort fruitsap. Ik maak het vaak ook met limoenen of frambozen of mango/passievruchten.

Video

Aantal:150 g citroensap – geperst – pas deze hoeveelheid aan naar de hoeveelheid sap die jij hebt geperst!

Ingrediënten
  

  • 150 g citroensap geperst uit verse citroen, je hebt hiervoor ongeveer 3 citroenen nodig, maar het is heel verschillend hoeveel sap er uit een citroen komt
  • citroenrasp van alle citroenen Gebruik biologische citroenen of was ze goed! Klik hier voor meer info!
  • 125 g suiker
  • 100 g boter
  • 2 el maizena *doe je eetlepels niet te vol voor dit recept, dan wordt je lemon curd net wat te stijf, je kan ze 80-90% vol doen
  • 2 el water
  • 100 g gecondenseerde melk Klik hier voor meer info over gecondenseerde melk
  • gele kleurstof – optioneel alleen als je de kleur wat geler wilt maken

Benodigde materialen

  • (Citrus)rasp
  • Citruspers (of je kan de citroenen met de hand uitpersen)
  • Basis bakbenodigdheden

Instructies
 

  • Dit recept kun je straks automatisch aanpassen aan de hoeveelheid citroensap die uit jouw citroenen komt. Dit doe je door bovenin bij "aantal" in te vullen hoeveel gram citroensap jij hebt. Dan passen ook alle andere hoeveelheden zich hierin aan.
  • Rasp alle citroenen die je wilt gebruiken
  • Pers daarna alle sap uit deze citroenen
  • Weeg hoeveel citroensap je hebt
  • Vul hierboven in hoeveel citroensap je hebt, zodat je weet hoeveel je van de overige ingrediënten nodig hebt. In deze instructies worden ook de hoeveelheden automatisch aangepast, dus volg de instructies verder hieronder.
  • Doe 100 g boter en 125 g suiker met de 150 g citroensap en alle citroenrasp in een pan.
  • Doe in een aparte kom 100 g gecondenseerde melk (dit kun je alvast in een grotere kom doen waarin je straks alle lemon curd kun mengen en bewaren)
  • Mix in een klein kommetje 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water
  • Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook
  • Laat het 4-5 min koken
  • Doe het maizena mengsel erin en kook dit mee voor 3 min. Blijf de hele tijd roeren.
  • Voeg dit nu toe aan de bak met gecondenseerde melk en roer dit door elkaar
  • Voeg eventueel gele kleurstof toe en roer dit er doorheen
  • Laat het afkoelen en sluit het daarna goed af en bewaar het in de koelkast

Notities

Dit recept ga ik live maken op donderdag 13-8 om 19.30 uur
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer

Yummie, ik houd van cookies! Maar op deze website maak ik ook gebruik van cookies om de website goed te laten werken, voorkeuren op te slaan, analyses te doen en voor marketing doeleinden. Door te klikken op accepteren ga je akkoord met het gebruik van alle cookies. Wil je dat niet, dan kun je de instellingen zelf wijzigen.

Cookie settings

Below you can choose which kind of cookies you allow on this website. Click on the "Save cookie settings" button to apply your choice.

FunctionalOur website uses functional cookies. These cookies are necessary to let our website work.

AnalyticalOur website uses analytical cookies to make it possible to analyze our website and optimize for the purpose of a.o. the usability.

Social mediaOur website places social media cookies to show you 3rd party content like YouTube and FaceBook. These cookies may track your personal data.

AdvertisingOur website places advertising cookies to show you 3rd party advertisements based on your interests. These cookies may track your personal data.

OtherOur website places 3rd party cookies from other 3rd party services which aren't Analytical, Social media or Advertising.