Hele lekkere frisse lemon curd. Het is een soort romige spread met een hele duidelijke citroensmaak ;). Je kunt ook de citroensap vervangen door een ander soort fruitsap. Ik maak het vaak ook met limoenen of frambozen of mango/passievruchten.
Video
Aantal:150 g citroensap – geperst – pas deze hoeveelheid aan naar de hoeveelheid sap die jij hebt geperst!
Ingrediënten
- 150 g citroensap geperst uit verse citroen, je hebt hiervoor ongeveer 3 citroenen nodig, maar het is heel verschillend hoeveel sap er uit een citroen komt
- citroenrasp van alle citroenen Gebruik biologische citroenen of was ze goed! Klik hier voor meer info!
- 125 g suiker
- 100 g boter
- 2 el maizena *doe je eetlepels niet te vol voor dit recept, dan wordt je lemon curd net wat te stijf, je kan ze 80-90% vol doen
- 2 el water
- 100 g gecondenseerde melk Klik hier voor meer info over gecondenseerde melk
- gele kleurstof – optioneel alleen als je de kleur wat geler wilt maken
Benodigde materialen
- (Citrus)rasp
- Citruspers (of je kan de citroenen met de hand uitpersen)
- Basis bakbenodigdheden
Instructies
- Dit recept kun je straks automatisch aanpassen aan de hoeveelheid citroensap die uit jouw citroenen komt. Dit doe je door bovenin bij "aantal" in te vullen hoeveel gram citroensap jij hebt. Dan passen ook alle andere hoeveelheden zich hierin aan.
- Rasp alle citroenen die je wilt gebruiken
- Pers daarna alle sap uit deze citroenen
- Weeg hoeveel citroensap je hebt
- Vul hierboven in hoeveel citroensap je hebt, zodat je weet hoeveel je van de overige ingrediënten nodig hebt. In deze instructies worden ook de hoeveelheden automatisch aangepast, dus volg de instructies verder hieronder.
- Doe 100 g boter en 125 g suiker met de 150 g citroensap en alle citroenrasp in een pan.
- Doe in een aparte kom 100 g gecondenseerde melk (dit kun je alvast in een grotere kom doen waarin je straks alle lemon curd kun mengen en bewaren)
- Mix in een klein kommetje 2 eetlepels maizena met 2 eetlepels water
- Zet de pan op het vuur en breng het aan de kook
- Laat het 4-5 min koken
- Doe het maizena mengsel erin en kook dit mee voor 3 min. Blijf de hele tijd roeren.
- Voeg dit nu toe aan de bak met gecondenseerde melk en roer dit door elkaar
- Voeg eventueel gele kleurstof toe en roer dit er doorheen
- Laat het afkoelen en sluit het daarna goed af en bewaar het in de koelkast
Notities
Dit recept ga ik live maken op donderdag 13-8 om 19.30 uur
Heb je dit recept geprobeerd?Post het op Insta en tag mij @niki_kommer